Kuchyně
Americká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 869 kJ / 686 kcal
Bílkoviny
14,80 g
Tuky
39,50 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
71,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci cukru se lžící polohrubé mouky, smícháme dohromady a necháme vzejít kvásek (na teplém místě asi 5 až 10 minut). Mezitím naplníme arašídovou pomazánku do kornoutku a odložíme stranou.
02.Z papírového trojúhelníku (získáme přeložením a odříznutím pečicího papíru) smotáme kornoutek, jehož horní okraje ohneme směrem dovnitř. V užší části vznikne otvor pro tvoření potřebné vrstvy pomazánky. Více na kuchynelidlu.cz ve videoreceptu jogurtové potěšení.
03.Ve větší míse důkladně zamícháme sůl do (smíchané hladké a polohrubé) mouky a přilijeme vzešlý kvásek. Do směsi přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zbytek cukru s vanilinovým cukrem a vše smícháme. Hněteme ručně, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Podle potřeby můžeme přisypat trochu hladké mouky pro lepší konzistenci. Hotové těsto v míse posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 a 1/2 hodiny vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na hladkou moukou pomoučeném válu (na asi 1/2 cm silnou placku) a vykrajovátkem připravíme kolečka, která pomocí kornoutku naplníme arašídovou pomazánkou. Z naplněných koleček připravíme bochánky, které naskládáme do máslem vymazané pečicí formy (neskládáme příliš blízko sebe, protože bochánky při pečení nabydou).
04.V hrnci rozpustíme máslo, ještě za tepla vmícháme skořici, bochánky ve formě přelijeme s vložíme do trouby předehřáté na 100 °C, zvýšíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.
05.Oloupané arašídy nasekáme nahrubo a opražíme v pánvi. V jiném hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo, přisypeme oba cukry, přilijeme mléko a mícháme, až vznikne hladká poleva. Upečené bochánky přelijeme polevou a posypeme praženými arašídy.
06.Vychladlé bochánky podáváme buď jednotlivě, nebo krájíme na kousky jako dort.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT