Bochánky plněné arašídovou pomazánkou

play Přehrát video recept
Bochánky plněné arašídovou pomazánkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si kynuté bochánky plněné arašídovým máslem podle Markéty Krajčovičové.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1 × balení arašídové pomazánky Peanua Sympathica
  • 300 ml plnotučného mléka Pilos
  • 30 g droždí
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 160 g polohrubé mouky
  • 350 g hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli Castello
  • 2 × žloutky
  • 75 g másla Pilos + na vymazání formy
  • 1 × vanilinový cukr Castello

Skořicová poleva

  • 175 g másla Pilos
  • 2 × lžička mleté skořice Mikado

Cukrová poleva s arašídy

  • 50 g arašídů Jumbo Alesto Fine
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 250 g cukru moučka Castello
  • 4 × lžíce plnotučného mléka Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 869 kJ / 686 kcal

Bílkoviny

14,80 g

Tuky

39,50 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

71,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci cukru se lžící polohrubé mouky, smícháme dohromady a necháme vzejít kvásek (na teplém místě asi 5 až 10 minut). Mezitím naplníme arašídovou pomazánku do kornoutku a odložíme stranou.

Tip

02.Z papírového trojúhelníku (získáme přeložením a odříznutím pečicího papíru) smotáme kornoutek, jehož horní okraje ohneme směrem dovnitř. V užší části vznikne otvor pro tvoření potřebné vrstvy pomazánky. Více na kuchynelidlu.cz ve videoreceptu jogurtové potěšení.

03.Ve větší míse důkladně zamícháme sůl do (smíchané hladké a polohrubé) mouky a přilijeme vzešlý kvásek. Do směsi přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zbytek cukru s vanilinovým cukrem a vše smícháme. Hněteme ručně, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Podle potřeby můžeme přisypat trochu hladké mouky pro lepší konzistenci. Hotové těsto v míse posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 a 1/2 hodiny vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na hladkou moukou pomoučeném válu (na asi 1/2 cm silnou placku) a vykrajovátkem připravíme kolečka, která pomocí kornoutku naplníme arašídovou pomazánkou. Z naplněných koleček připravíme bochánky, které naskládáme do máslem vymazané pečicí formy (neskládáme příliš blízko sebe, protože bochánky při pečení nabydou).

Skořicová poleva

04.V hrnci rozpustíme máslo, ještě za tepla vmícháme skořici, bochánky ve formě přelijeme s vložíme do trouby předehřáté na 100 °C, zvýšíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Cukrová poleva s arašídy

05.Oloupané arašídy nasekáme nahrubo a opražíme v pánvi. V jiném hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo, přisypeme oba cukry, přilijeme mléko a mícháme, až vznikne hladká poleva. Upečené bochánky přelijeme polevou a posypeme praženými arašídy.

Servírování

06.Vychladlé bochánky podáváme buď jednotlivě, nebo krájíme na kousky jako dort.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo