Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Už jste někdy vyzkoušeli blini (pozor, vyslovují se „bliny“)? Jedná se o lívanečky, při jejichž přípravě se používá pohanková mouka. Recept na ně představí šéfkuchař Roman Paulus. Blini pochází z tradiční ruské kuchyně, kde se servírují převážně s kaviárem, ale můžete si je připravit, stejně jako Roman Paulus, s uzeným lososem, zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Anebo jakkoliv jinak – například i na sladko jako základ dobré snídaně. Jejich příprava je jednoduchá a hravě je zvládnete rovnou na poprvé.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 199 kJ / 287 kcal
Bílkoviny
12,40 g
Tuky
5,70 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
45,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Obě mouky, rozdrobené droždí, vlažné mléko, vejce a špetku soli promícháme a necháme na teplém místě nakynout ideálně do zdvojnásobení.
02.V rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje smažíme menší lívance, které hotové odkládáme na papírovou utěrku okapat.
03.Tradičně se podávají s kaviárem, my si je však dokončíme plátkem uzeného lososa, lžičkou tučné zakysané smetany a nasekanou čerstvou cibulkou.
04.Pro sladkou variantu podávejte lívance se zakysanou smetanou a povidly nebo borůvkovým přelivem.
Pro bezlepkovou variantu je možné použít jenom pohankovou mouku. Počítejte však s tím, že lívance nebudou tolik nadýchané.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT