Bezlepkové arašídové sušenky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

K tomu, abyste upekli výborné sušenky nepotřebujete nutně klasickou mouku s lepkem. Důkazem toho je i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který peče bezlepkové sušenky z arašídového másla. Kromě burákového másla budete potřebovat už jen několik základních surovin, třeba mandlovou mouku pro jemný oříškový nádech. Hotové sušenky si můžete dát jen tak, nebo je například ještě polít čokoládovou polevou.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g jemný arašídový krém
  • 1 × špetka sůl
  • 2 × vejce „M“
  • 175 g třtinový cukr
  • 120 g mandlová mouka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 850 kJ / 681 kcal

Bílkoviny

22,10 g

Tuky

42,80 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

56,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme arašídový krém se špetkou soli a vejci a promícháme. Přisypeme třtinový cukr a smícháme. Jakmile se všechny suroviny promísí a hmota začne tuhnout, přidáme mandlovou mouku. Z hotového těsta vytvarujeme kuličky, které rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a lehce rozmáčkneme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 12 minut.

02.Po vychladnutí můžeme sušenky skladovat 1–2 týdny v uzavíratelné nádobě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo