Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Bezinkový likér z plodů

Nevíte, jak zpracovat bezové plody? Připravte si tradiční bezinkový likér podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ve videu vám ukáže ověřený recept, prozradí, jak si při zpracování bezinek neobarvit ruce, ale i na co si dát při jejich konzumaci pozor. Když si likér založíte z čerstvých zralých kuliček černého bezu, na Vánoce budete mít slavnostní a neobvyklý přípitek, který vám bude kdekdo závidět. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bezinkový likér z plodů

  • 500 ml vody
  • 500 g bobulí černého bezu
  • 500 g cukru krupice
  • 1 × vanilkový cukr
  • 20 × hřebíčků
  • 20 × tobolek kardamomu
  • 3 × hvězdičky badyánu
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 500 ml vodky
  • plátno/kovové sítko
  • sklenice
  • lahve
  • trychtýř

POSTUP

1. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.

2. Do vychladlého základu přidáme citronovou kůru a vodku. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě, ideálně ve sklepě nebo v lednici.

Tip: Vodku můžete nahradit tmavým rumem.

3. Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno, naplníme do lahví, uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.

Tip: Bezový likér se skvěle hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.