Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.
2. Do vychladlého základu přidáme citronovou kůru a vodku. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě, ideálně ve sklepě nebo v lednici.
Tip: Vodku můžete nahradit tmavým rumem.
3. Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno, naplníme do lahví, uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.
Tip: Bezový likér se skvěle hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.