Beef Jerky – hovězí sušené maso
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sušené maso má nespočet různých využití. Funguje skvěle jako na bílkoviny bohatá svačinka na cestách, pochutnáte si na něm namísto chipsů u televize, anebo (bez soli a koření) s ním můžete udělat radost i domácím mazlíčkům. Příprava tzv. jerky je navíc velmi snadná. Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, jak připravit marinádu i jak hovězí jednoduše nakrájet na tenké plátky, které budou snadno vysychat. Nakonec vám postačí už jenom běžná sušička na ovoce.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na beef jerky – sušené hovězí maso

  • 50 ml worcestrové omáčky
  • 50 ml sójové omáčky
  • 1 × lžička třtinového cukru
  • 1 × lžíce uzené mleté papriky
  • 1 × lžička drceného pepře
  • 1 × lžička soli
  • 1 × lžička sušeného granulovaného česneku
  • 1 × lžička sušené cibule
  • 500 g hovězího zadního masa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 316 kJ / 793 kcal

Bílkoviny

117,20 g

Tuky

22,60 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

18,10 g

Sacharidy

27,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso necháme částečně zamrazit a nakrájíme na tenké plátky.

02.Worcestrovou a sójovou omáčku, cukr, uzenou papriku, pepř, sůl, sušený česnek a cibuli smícháme v jednu marinádu.

03.Nakrájené maso lehce naklepeme přes potravinovou fólii a naložíme do marinády minimálně na 2 hodiny, ideálně alespoň přes noc, a uložíme do lednice.

04.Maso vyndáme z marinády a sušíme v sušičce rozehřáté na 70 °C, podle šířky plátků 3–5 hodin.

Pokud nemáte sušičku na ovoce, nevěšte hlavu. Pracovat můžete i s obyčejnou troubou. Maso stačí položit či pověsit na pečicí rošt.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo