Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Sušené maso má nespočet různých využití. Funguje skvěle jako na bílkoviny bohatá svačinka na cestách, pochutnáte si na něm namísto chipsů u televize, anebo (bez soli a koření) s ním můžete udělat radost i domácím mazlíčkům. Příprava tzv. jerky je navíc velmi snadná. Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, jak připravit marinádu i jak hovězí jednoduše nakrájet na tenké plátky, které budou snadno vysychat. Nakonec vám postačí už jenom běžná sušička na ovoce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 316 kJ / 793 kcal
Bílkoviny
117,20 g
Tuky
22,60 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
18,10 g
Sacharidy
27,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso necháme částečně zamrazit a nakrájíme na tenké plátky.
02.Worcestrovou a sójovou omáčku, cukr, uzenou papriku, pepř, sůl, sušený česnek a cibuli smícháme v jednu marinádu.
03.Nakrájené maso lehce naklepeme přes potravinovou fólii a naložíme do marinády minimálně na 2 hodiny, ideálně alespoň přes noc, a uložíme do lednice.
04.Maso vyndáme z marinády a sušíme v sušičce rozehřáté na 70 °C, podle šířky plátků 3–5 hodin.
Pokud nemáte sušičku na ovoce, nevěšte hlavu. Pracovat můžete i s obyčejnou troubou. Maso stačí položit či pověsit na pečicí rošt.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT