Polenta*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Polenta je kukuřičná krupice, která se dá použít na mnoho způsobů. Velice populární je polenta v italské kuchyni v podobě krémové kaše, která se výborně hodí k dušenému jehněčímu nebo jen tak ke grilované zelenině, sušeným rajčatům a rukole. Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se, jak polentovou kaši připravit.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Suroviny

  • 125 g polenty
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 50 g nastrouhaného parmezánu nebo grana padano
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Postup

01.Vývar a mléko osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vmícháme polentu, přidáme větvičku rozmarýnu a za občasného míchání vaříme doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

02.Podáváme s dušeným jehněčím nebo grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a rukolou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo