Vyzkoušejte grilování na dřevě

Vyzkoušejte grilování na dřevě

Masa a ryby grilované na dřevě získávají neuvěřitelnou chuť a vůni.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Masa a ryby grilované na dřevě získávají neuvěřitelnou chuť a vůni. Kouř ze dřeva umístěného přímo nad ohništěm nebo vedle ohniště dodává masu výjimečné aroma a chuť. Jak připravit dřevěnou desku na grilování?

  • Dřevěnou desku ponořte do vody, šťávy, piva nebo vína na několik hodin - čas zvolte podle tloušťky a druhu dřeva. Tvrdší dřevo je nutné namáčet déle. Do vody lze přidat špetku soli.
  • Připravte dostatečně rozpálené ohniště nebo gril.
  • Připravenou dřevěnou desku položte na gril a gril přikryjte. Můžete ji dát rovněž přímo do ohniště, ale žár nesmí být příliš silný. Dřevěná deska se musí celá prohřát – za pár minut deska začne kouřit a praskat.
  • Pozor: dřevěnou desku je lepší ohřát nad ohništěm a pak ji umístit vedle, aby nezačala hořet.
  • Potraviny položte na dřevěnou desku a zavřete poklop grilu.
  • Pokud bude gril silně rozehřátý, může se nám deska vznítit. Připravte si proto rozprašovač s vodou!
  • Po ukončení grilování horkou desku ponořte do nádoby s vodou – můžete ji opět použít později a chuť jídla bude ještě lepší.
  • Pamatujte si, že je nutné používat jen dřevo z listnatých stromů, aby se během grilování nedostala do jídla pryskyřice.
  • K získání pěkné vůně můžete k uzení na grilu namísto desky použít také malé třísky z olše a javoru.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.