Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Tip: Jak očistit srnčí hřbet se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do pánve přidáme během pečení snítku čerstvého rozmarýnu. Maso necháme jenom krátce zatáhnout po stranách a hotové ho osušíme na papírové utěrce.
Kapustové listy krátce ponoříme do vroucí vody, odřízneme střed – košťál, osušíme na papírové utěrce a narovnáme zatížením (na list položte třeba pekáč s hrncem plným vody).
Potřeme ho kuřecí fáší vyrobenou z kuřecího masa, smetany a bylinek, opečené hřbety do něj opatrně zabalíme, odkrojíme přebytečné konce a obalíme vepřovou bránicí.
Tip: Jak připravit kuřecí fáš zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Balíček krátce a naprudko smažíme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Dopékáme v troubě předehřáté na 170°C 7-8 minut podle velikosti masa.
Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 5 minut.
Podáváme nakrájené na plátky s pohankou opečenou v pánvi se lžící másla a čerstvým rozmarýnem, nakládanou dýní, chipsy z černého kořene a omáčkou z portského vína.
Tip: Jak připravit chipsy z černého kořene, marinovanou dýni a omáčku z portského vína se dozvíte k Kulinářské akademii Lidlu.