Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse zpracujeme změklé sádlo, mouku, oba cukry a špetku soli v hladké těsto.
Z toho hned připravíme asi 20 kuliček, které zploštíme a položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Do každého kousku uděláme palcem důlek, který naplníme povidlovou směsí (svaříme povidla a tuzemák a zahustíme rozmixovanými piškoty).
Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Ještě teplé zasypeme moučkovým cukrem. Koláčky nejlépe chutnají, když je necháte alespoň 14 dní odležet v lednici.
Tip: Pro čokoládovou variantu dejte do těsta jen 130 g mouky a přidejte 20 g kakaa. Důlek naplňte meruňkovým džemem.