Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rumová tlačenka

Bez cukroví a vánočky si Vánoce nedovedeme představit. Ale sváteční sladkosti nemusí být vždy jen výsledkem dlouhých hodin pečení a stání u trouby. Stačí mít ověřený recept na nepečené cukroví, jehož příprava vám zabere pouhou chvilku. Roman Paulus pro vás připravil rumovou tlačenku, která vás určitě nadchne rumovým aroma.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rumová tlačenka

  • 150 g piškotů Tastino (případně bezlepkových)
  • 3 × lžíce tuzemáku Alliance
  • 125 g másla Pilos
  • 25 g moučkového cukru Belbake
  • 2 × lžíce holandského kakaa Belbake
  • 100 g slazeného kondenzovaného mléka Pilos
  • 2 × lžíce mletých ořechů
  • 100 g rozinek namočených v tuzemáku
  • na obalování strouhaný kokos Belbake

POSTUP

1. Piškoty nakrájíme na menší kousky a pokapeme tuzemákem.

2. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, kakaem a kondenzovaným mlékem. Ručně vmícháme piškoty, mleté ořechy a rozinky namočené v rumu.

3. Na fólii nasypeme kokos, naneseme hmotu, opět posypeme kokosem a vytvarujeme váleček. Zabalíme do fólie, dobře utáhneme, ještě zabalíme do alobalu, vložíme do lednici a necháme ztuhnout.

4. Těsně před servírováním nakrájíme na plátky a ukládáme do papírových košíčků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.