Kanadská borůvka (brusnice chocholičnatá) má v porovnání s ostatními druhy ovoce a zeleniny opravdu velkou koncentraci antioxidantů. Tyto antioxidanty snižují hladinu „zlého” cholesterolu a zvyšují hladinu „dobrého”. Vývar ze sušených borůvek je výborným lékem na kašel.
Pokud se chcete o kanadské borůvce dozvědět více, podívejte se do naší Encyklopedie ovoce a zeleniny.
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.