Na jaře se probouzí příroda, můžeme spatřit první kvítky a zelená se tráva. Zelená barva může dominovat i na vašem talíři. Zeleninové saláty jsou skvělým lehkým pokrmem, který se hodí jako svačina do práce, zdravý oběd nebo lehká večeře. Jarní odrůdy zeleniny nádherně voní, jsou šťavnaté a plné chutí a vůní, a díky tomu jsou ideálním základem jarního menu. My vám doporučujeme salát z avokáda, salátové okurky, hrušky a hroznového vína zakápnutý medovým dresinkem a dozdobený mini kuličkami mozzarelly. Tento zelený salát je pro jarní menu jako stvořený.
Příjemným zpestřením jarního menu jsou rovněž barevná mrkev a chutné jablko. Toto spojení s jogurtovým kari dresinkem tvoří výjimečnou chuť a aroma a připravený salát z nich se výborně hodí jako příloha k pečeným bílým masům nebo jako samostatné jídlo či předkrm. Podívejte se, jak tento jednoduchý a chutný recept připravit.
Pokud hledáte další způsob jak využít zeleninu, připravte z ní malé pochoutky. Vyzkoušejte například recept na roládky z cukety se sýrem gorgonzola. Jemnou chuť cukety podtrhují dva druhy sýra, použité koření a čerstvá jarní petrželka. Klidně je můžete vzít s sebou do práce, na piknik nebo je servírovat jako malé pohoštění pro své přátele. Z cukety můžete rovněž připravit mini pizzy, které určitě zachutnají vašim dětem. Cuketové plátky, cherry rajčata, mozzarella, salám, žampióny a aromatické koření – to vše spolu tvoří malou křupavou a zdravou pochoutku. Určitě ji vyzkoušejte.
Na cestách se zase budou určitě hodit i chutné sendviče. Co byste řekli na bagetu s grilovanou cuketou a lilkem? Díky grilované zelenině, olivám a olivovému oleji každé sousto získá středomořský nádech. Pokud nemáte hlad, ale jenom chuť na něco „dobrého”, co byste mohli ujídat u televize při sledování svého oblíbeného seriálu nebo pořadu, vyzkoušejte náš recept na zdravé petrželové chipsy. Podívejte se na trik v Kulinářské akademii a zjistíte, že je to opravdu snadné.
Zelenina je také skvělým základem různých dipů a omáček. Vyzkoušejte například dip z pečených paprik, který je rychlý, snadný na přípravu a skvěle se hodí k pečenému masu nebo rybám. Můžete ho ovšem použít i k namáčení čerstvého pečiva nebo křupavých grissini. Podívejte se na trik Romana Pauluse a připravte je již dnes.
Pokud preferujete ostřejší chutě, určitě ochutnejte pravé mexické domácí guacamole! Je to druh salsy, jejíž základ tvoří avokádo a další přísady se mohou lišit od regionu nebo dostupných surovin. Zkuste do svého guacamole přidat nakrájená rajčata, chilli papričku, cibuli, česnek, aromatický koriandr nebo jiné koření a bylinky. Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a podívejte se na trik, jak ho pro vás připravil náš kuchař, Roman Paulus.
Dietní, barevné a zdravé! Určitě vyzkoušejte naše recepty a přesvědčte se, že jaro může být opravdu chutné. Pokud potřebujete pomoct s přípravou a oloupáním zeleniny, navštivte Kulinářskou akademii Lidlu, ve které najdete triky na domácí sušená rajčata nebo nápovědu, jak oloupat chřest nebo rajčata.
Zpomalte, zhluboka se nadechněte, rozhlédněte kolem sebe a nechte, ať vás první teplé sluneční paprsky a probouzející se příroda inspirují k jarní změně vašeho jídelníčku.
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.