Hovězí tatarák
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tatarák ze syrového masa vzbuzuje spoustu kontroverzí, neměli byste ho však zatracovat bez ochutnání. Ochutnáte-li recept Romana Pauluse, zařadíte se mezi milovníky této pochoutky. Náš šéfkuchař ho podává s úžasnými dobrotami - křepelčími vajíčky, zeleninou ve sladko-kyselé marinádě a lanýžovou majonézou.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí tatarák

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 30 g pažitky
  • 30 g šalotky
  • 20 g kapar
  • 1 × lžíce hrubozrnné hořčice
  • tabasco
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl v mlýnku
  • černý pepř z mlýnku

Na servírování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 089 kJ / 499 kcal

Bílkoviny

28,70 g

Tuky

29,00 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

31,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hovězí svíčkovou nakrájíme najemno a smícháme s nasekanou pažitkou, nadrobno nakrájenou šalotkou, nasekanými kapary, hrubozrnnou hořčicí a pár kapkami tabasca. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.

02.Tatarák servírujeme pomocí kuchyňského kroužku, ozdobíme zeleninou ve sladko-kyselé marinádě, lanýžovou majonézou, vařenými křepelčími vajíčky, opečenou bagetkou a drobnými lístky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo