Druhy lahví

Druhy lahví

Láhev není nic jiného než obal vína. Víno se ovšem neplnilo do lahví odjakživa.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Láhev není nic jiného než obal vína. Víno se ovšem neplnilo do lahví odjakživa. Tento fenomén se začal objevovat až v sedmnáctém století. Dříve se vína prodávala v sudech a poté byla přelévána do džbánů, případně rovnou do číší. V současné době známe mnoho druhů lahví, které jsou typické pro jednotlivé regiony, nebo i odrůdy, což nám někdy usnadňuje rozeznat vína už podle lahve. Odlišnosti nalezneme ve tvaru lahve, reliéfu na lahvi, ale také v barvě skla. Známe několik tradičních druhů lahví, například: burgundské lahve, bordóské lahve, rieslingové lahve nebo kalifornské lahve.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.