Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Chilli pasta

Na přípravu chilli pasty stačí jen pár surovin, které pozvednou Vaše jídlo. Z chilli pasty můžete připravit pikantní olej, na kterém usmažíte různé přílohy, či dokonce některé asijské speciality. Podívejte se, jak se tato pasta dělá.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • rostlinný olej
  • zázvor
  • cibule
  • česnek
  • čerstvé chilli papričky
  • třtinový cukr
  • sůl
  • voda

POSTUP

V hrnci s rozehřátým rostlinným olejem osmahneme nakrájený čerstvý zázvor, cubuli, plátky česneku a chilli papřičky bez semínek.
Pomalu restujeme do změknutí surovin, ochutíme cukrem a solí, krátce zkaramelizujeme a podusíme.

Základ přendáme do mixéru a nahrubo promixujeme.
Směs vrátíme zpátky do hrnce a přidáme větší množství oleje. Restujeme tak dlouho, dokud se nám nevyvaří všechna voda. Jakmile pasta vypadá sražená (olej se oddělí od pevné části), pasta je hotová a přendáme ji do čisté sklenice.

Tip: Výrobou získáte jak samotnou chilli pastu, tak chilli olej, který se ve sklenici oddělí a můžete jej používat na vaření.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.