Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s rozehřátým rostlinným olejem osmahneme nakrájený čerstvý zázvor, cubuli, plátky česneku a chilli papřičky bez semínek.
Pomalu restujeme do změknutí surovin, ochutíme cukrem a solí, krátce zkaramelizujeme a podusíme.
Základ přendáme do mixéru a nahrubo promixujeme.
Směs vrátíme zpátky do hrnce a přidáme větší množství oleje. Restujeme tak dlouho, dokud se nám nevyvaří všechna voda. Jakmile pasta vypadá sražená (olej se oddělí od pevné části), pasta je hotová a přendáme ji do čisté sklenice.
Tip: Výrobou získáte jak samotnou chilli pastu, tak chilli olej, který se ve sklenici oddělí a můžete jej používat na vaření.