Zdobení dortů s dětmi
Doba čtení 3 minut

Zdobení dortů s dětmi

.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Dorty mohou mít tisíce chutí, ale i tisíce ozdob. Podívejte se, jak můžete jednoduchým zdobením, se kterým zvládnou pomoct i děti, proměnit běžné zákusky v parádní podívanou!

Že jídlo nejdřív ochutnáváme očima, platí u dětí minimálně dvojnásobně! Dezerty pro děti musí být lákavé nejen svou chutí, ale hlavně vzhledem! A jak na to, když je budete chtít do procesu zdobení taky zapojit? Máme pro vás tipy na jednoduché a efektní zkrášlení dortů.

Pokud se vám povede v klidu si připravit celý dort, přizvěte malé cukráře k tomu nejdůležitějšímu, tedy ke zdobení. K tomu je nejlepší si připravit všechno, co mají děti rádi. Horkým polevám nebo složitějším potahovacím hmotám se raději vyhněte a dopřejte dětem co nejvolnější ruku v tom, jakou dají dortu podobu.

Hrátky s marcipánem: okatý dort

Připravte si bílou a černou marcipánovou hmotu. Společně s dětmi je vyválejte na rovnoměrné pláty. Pak už stačí jen vykrajovat kolečka, spoustu koleček. Z tmavé hmoty vykrojte ta největší kolečka, z bílé hmoty pak jen o něco málo menší a pak je nalepte na sebe (stačí potřít spoj trochou vody). Samotné oko pak vytvořte z dalšího malého tmavého kolečka nebo třeba z čokoládové čočky.

Sladká koláž

Když si celý dort nejprve pokryjete krémem, třeba z mascarpone, budete pak mít volné pole působnosti v tom, čím ho celý pokryjete. Vyberte společně s dětmi barevné bonbóny, které mají rády a které se budou zároveň na dortu dobře vyjímat. Ať už to budou zvířátka, malé zmrzlinky nebo třeba srdíčka. 

TIP: Barevné čočky nebo různě barevné čokoládové bonbóny nechte děti nejprve roztřídit podle barev a potom vyskládejte duhu přes celý dort.

Pohádkový les

Na dort můžete jednoduše vytvořit také malé stromečky. V sáčku si rozehřejte zelenou cukrářskou polevu (seženete i hotovou). Na pečicí papír si položte slané tyčinky a s pomocí polevy na nich vytvořte stromečky různých tvarů. Nechte ztuhnout a hotové stromky zapíchejte do dortu. Do vzniklého lesa pak můžete přidat třeba pár marcipánových zvířátek.

Zdobení, co se nekazí

Extra úspěch by mohl mít dort s ozdobou, která se stane zároveň dárkem. Na plochu dortu se dá vytvořit kompozice třeba s dinosaury a čokoládovým vejcem nebo s jednorožcem. Takovou kompozicí dá zakrýt i případná nedokonalost. Pokud se vám totiž nějaký dort nedopatřením propadne nebo prostě není úplně hladký, využijte toho a vytvořte na jeho povrchu staveniště! Mezi hrudky těsta či krému přidejte bagr a nechte děti vyřádit se na detailech – fantazii se meze nekladou!

Jak doma zdobíte dorty nejraději vy? Napište nám do komentářů!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU