Uzávěry

Uzávěry

Nejznámějším uzávěrem pro skladování vína v lahvi je korková zátka, malý geniální vynález, který se tradičně vyrábí z jednoho kusu kůry korkového dubu - quercus suber.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Nejznámějším uzávěrem pro skladování vína v lahvi je korková zátka, malý geniální vynález, který se tradičně vyrábí z jednoho kusu kůry korkového dubu - quercus suber. V současné době jsou zátky vyráběny také ze silikonu a silikonu s plastem, případně se používají skleněné a kovové šroubovací uzávěry. Použitý typ uzávěru nemá na kvalitu vína vliv. Kvalita „vzniká“ zejména ve vinici, kde se získává kvalitní surovina a poté ve sklepě, kde se z ní vyrábí víno. Alternativní uzávěr nebo korek jsou pouze různé způsoby uzavření lahve.

Je-li víno uzavřené tradičním korkem, lahev by měla být uložena ve vodorovné poloze v místnosti s vlhkostí vzduchu mezi 65 – 75%. Syntetické zátky umožňují skladovat víno ve svislé poloze na suchém místě. Jeden i druhý typ uzávěru si vyžaduje skladování v temné místnosti při konstantní teplotě kolem 12°C.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU