Žervé se hodí jak do slané, tak do sladké kuchyně. Jedno sladké doporučení přichází od Markéty Krajčovičové v podobě krémového dortu. Jeho základ tvoří křupavé sušenky, náplň Žervé smíchané s vanilkovým pudinkem a poslední vrstvu zapečené sněhové bílky. Přesvědčte se sami, že příprava efektního dortu není tak náročná, jak by se mohlo možná zdát.
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…