Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 5 min.

Krémový dort

Poznejte recept na dokonalý krémový dort s sněhovou pokrývkou. Markéta Krajčovičová Vám na kuchynelidlu.cz prozradí, jak tento skvělý dort připravit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

Krém

  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 125 g másla Pilos
  • 100 ml vlažné vody

Sníh

  • 400 g Žervé klasik Pilos
  • 40 g pudinku s vanilkovou příchutí Belbake
  • 5 × vajec “M“ (žloutky)
  • 100 ml smetanového likéru 17% Queen Margot
  • 5 × vajec “M“ (bílky)
  • 300 g cukru moučka Castello
  • 300 g cukru moučka Castello
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • kulatá rozevírací forma (o 24 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Korpus

Nejprve ručně rozdrobíme sušenky na malé kousky a přendáme do mísy. Přilijeme rozehřáté máslo a vodu, smícháme a vzniklou sypkou směs rozprostřeme do formy vyložené pečicím papírem. Vytvoříme asi 2 cm vysoké okraje, vložíme do lednice asi na 30 minut ztuhnout.

Krém

Mezitím v míse smícháme Žervé, 50 g cukru moučka, pudinkový prášek a žloutky, po spojení všech surovin přilijeme likér. Vzniklý krém nalijeme do formy se ztuhlým sušenkovým těstem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut.

Sníh

V robotu ušleháme 5 bílků s 300 g cukru moučka a octem. Pěnu rozprostřeme navrch předpečeného koláče a vložíme znovu do trouby předehřáté na 180 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Dort necháme po upečení v troubě „dojít“.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.