Jak zdravě grilovat?

Jak zdravě grilovat?

Několik základních pravidel, aby grilování bylo nejen chutné, ale i zdravé...
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Několik základních pravidel, aby grilování bylo nejen chutné, ale i zdravé:

  • čistý gril - před každým použitím je třeba rošt dobře vyčistit, spálené zbytky mohou být zdrojem škodlivých látek,
  • negrilujeme potraviny, které jsou ještě zmražené,
  • negrilujeme potraviny ošetřené dusičnany - dusičnany se vlivem vysoké teploty rozkládají a uvolňují karcinogenní nitrosaminy,
  • mastné potraviny grilujeme na speciálních hliníkových, perforovaných táccích – tuk kapající na rozžhavené uhlí uvolňuje škodlivé látky (aromatické uhlovodíky, tzv. polycyklické aromatické uhlovodíky (PAU)), vznikající při styku tuku s dřevěným uhlím,
  • ke grilování nepoužíváme uzené maso,
  • k rozpalování by se měly používat přírodní podpalovače, které shoří úplně a nenechají žádnou pachovou stopu (z přírodního parafínu nebo bílého papíru) – maso nenasákne pachy a škodlivými látkami,
  • podpalovače se nepřidávají během grilování,
  • jako podpalovač by se neměl používat benzín a olej, protože uvolňují škodlivé plyny, které mohou proniknout do jídla.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.