Kuchyne Lidlu

Jak připravit rošt před grilováním?

Blog

Jak připravit rošt před grilováním?

Zapojte se do diskuze

Napište svůj komentář

Než dáte na rošt kousky šťavnatého masa, je nutné ho před grilováním řádně připravit. Důležité je, aby byl rošt čistý a zbavený veškerých nečistot, které na něm zůstaly po dřívějším použití. Nejlepší je očistit ho hned po ukončení grilování, když trochu vychladne – v této situaci se zbytky jídla a spáleného tuku snadněji odstraňují. K čištění se používá voda a standardní čistící prostředky k mytí nádobí. V případě silnějších nečistot je možné použít drátěný kartáček a detergenty určené přímo pro gril. Po ukončení mytí je nutné rošt dobře opláchnout čistou vodou, aby během příštího použití jídlo nepřišlo do styku s čistícími prostředky. Také je důležité očistit spodní nádobu grilu, ve které se nachází ohniště – zbytky starého připáleného tuku nebo jídla, které tam během grilování spadnou, mohou negativně ovlivnit chuť a kvalitu jídla.

Abychom ochránili maso před přilepením k roštu, je nutné rošt namazat trochou oleje s vysokou teplotou rozkladu (např. řepkový olej) nebo na něj položit alobal. Je rovněž možné využít hliníkové tácky.Většina grilů má možnost nastavení výšky roštu. Je důležité, aby rošt byl umístěn v dostatečné vzdálenosti od briket, díky čemu dým nepříznivě neovlivní chuť masa a maso se neupeče příliš rychle. Nicméně není vhodné to přehánět – rošt umístěný příliš vysoko značně prodlouží dobu gilování, což vysuší maso.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.