Jak připravit rošt před grilováním?

Jak připravit rošt před grilováním?

Než dáte na rošt kousky šťavnatého masa, je nutné ho před grilováním řádně připravit. Důležité je, aby byl rošt čistý a zbavený veškerých nečistot, které na něm zůstaly po dřívějším použití. Nejlepší je očistit ho hned po ukončení grilování, když trochu vychladne – v této situaci se zbytky jídla a spáleného tuku snadněji odstraňují. K čištění se používá voda a standardní čistící prostředky k mytí nádobí. V případě silnějších nečistot je možné použít drátěný kartáček a detergenty určené přímo pro gril. Po ukončení mytí je nutné rošt dobře opláchnout čistou vodou, aby během příštího použití jídlo nepřišlo do styku s čistícími prostředky. Také je důležité očistit spodní nádobu grilu, ve které se nachází ohniště – zbytky starého připáleného tuku nebo jídla, které tam během grilování spadnou, mohou negativně ovlivnit chuť a kvalitu jídla.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Abychom ochránili maso před přilepením k roštu, je nutné rošt namazat trochou oleje s vysokou teplotou rozkladu (např. řepkový olej) nebo na něj položit alobal. Je rovněž možné využít hliníkové tácky.Většina grilů má možnost nastavení výšky roštu. Je důležité, aby rošt byl umístěn v dostatečné vzdálenosti od briket, díky čemu dým nepříznivě neovlivní chuť masa a maso se neupeče příliš rychle. Nicméně není vhodné to přehánět – rošt umístěný příliš vysoko značně prodlouží dobu gilování, což vysuší maso.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.