
Grilované maso nebo ryby jsou pochoutkou samy o sobě, ale když k nim přidáte omáčku nebo dip, bude to skutečný zážitek! Podle omáčky poznáte i opravdového šéfkuchaře.
- Dip je hustá omáčka, která zvýrazňuje chuť jídel.
- Ke grilovaným pokrmům je dobré připravit několik druhů dipů, aby si každý mohl vybrat podle své chuti a podávaného jídla.
- Dipy by měly být čerstvě připravené a podávané až po vychlazení.
- Dip je skvělá příloha ke grilované zelenině; zeleninu rozložte na velký talíř a do jeho středu dejte malou mističku s dipem.
- Základem dipů je většinou jogurt (nejlépe hustý, řecký), smetana, majonéza, žloutky, tvaroh, olej nebo uvařené luštěniny.
- Typické chuťové doplňky do dipů jsou sušené nebo čerstvé bylinky, zelenina, křen, tvrdý sýr, sezamová pasta, upečené a uzené papriky, ančovičky, hořčice nebo ostrá paprika.
- Vynikající přílohou jsou také salsy, tzn. omáčky z čerstvých rajčat a bylin doplněné ochucenými octy.
Komentáře (0)
zobrazit vše