Zjistěte, čím jsou charakteristická jednotlivá paliva používaná ke grilování, a rozhodněte se, které Vám bude nejlépe vyhovovat.
Rozpálíme ho přibližně za 10-15 minut a hoří relativně rychle − po 30 až 40 minutách z něj zůstává jenom popel.
Produkuje hodně tepla.
Mají více kompaktní strukturu než dřevěné uhlí, což způsobuje, že se déle rozpalují, ale zato mají delší dobu hoření.
Mají vysoké kalorické hodnoty, díky čemuž lze dosáhnout vyšších teplot, což je důležité u přípravy velkých kusů masa (např. celé kuře).
Méně častěji se musí přisypávat do ohniště.
Některé brikety mohou obsahovat látky, které během grilování pronikají do jídla – při jejich nákupu zkontrolujte, zda splňují všechny požadované normy.
Grilujeme výlučně s použitím dřeva z listnatých stromů! Jehličnany obsahují éterické oleje, které vlivem vysoké teploty mohou mít silně toxické vlastnosti.
Ideálně se hodí ke grilování, protože dává masu aroma a neobsahuje žádné škodlivé látky.
Vlivem vysoké teploty dříví dává grilovaným pokrmům výborné aroma.
Mělo by být dobře vysušené.
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.