Zjistěte, čím jsou charakteristická jednotlivá paliva používaná ke grilování, a rozhodněte se, které Vám bude nejlépe vyhovovat.
Rozpálíme ho přibližně za 10-15 minut a hoří relativně rychle − po 30 až 40 minutách z něj zůstává jenom popel.
Produkuje hodně tepla.
Mají více kompaktní strukturu než dřevěné uhlí, což způsobuje, že se déle rozpalují, ale zato mají delší dobu hoření.
Mají vysoké kalorické hodnoty, díky čemuž lze dosáhnout vyšších teplot, což je důležité u přípravy velkých kusů masa (např. celé kuře).
Méně častěji se musí přisypávat do ohniště.
Některé brikety mohou obsahovat látky, které během grilování pronikají do jídla – při jejich nákupu zkontrolujte, zda splňují všechny požadované normy.
Grilujeme výlučně s použitím dřeva z listnatých stromů! Jehličnany obsahují éterické oleje, které vlivem vysoké teploty mohou mít silně toxické vlastnosti.
Ideálně se hodí ke grilování, protože dává masu aroma a neobsahuje žádné škodlivé látky.
Vlivem vysoké teploty dříví dává grilovaným pokrmům výborné aroma.
Mělo by být dobře vysušené.
Alpské jídlo je přizpůsobené namíru podmínkám neúprosných hor. Nasytí a dodá potřebnou energii na toulky v extrémním počasí. Zároveň je postaveno na…
Prázdniny jsou nenávratně pryč, děti se vrací opět do školních lavic a rodičům opět nastává každodenní připravování svačin.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…