Brikety, uhlí, dřevo – na čem se nejlépe griluje?

Brikety, uhlí, dřevo – na čem se nejlépe griluje?

Zjistěte, čím jsou charakteristická jednotlivá paliva používaná ke grilování, a rozhodněte se, které Vám bude nejlépe vyhovovat.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Zjistěte, čím jsou charakteristická jednotlivá paliva používaná ke grilování, a rozhodněte se, které Vám bude nejlépe vyhovovat.

Dřevěné uhlí

Rozpálíme ho přibližně za 10-15 minut a hoří relativně rychle − po 30 až 40 minutách z něj zůstává jenom popel.

Produkuje hodně tepla.

Brikety

Mají více kompaktní strukturu než dřevěné uhlí, což způsobuje, že se déle rozpalují, ale zato mají delší dobu hoření.

Mají vysoké kalorické hodnoty, díky čemuž lze dosáhnout vyšších teplot, což je důležité u přípravy velkých kusů masa (např. celé kuře).

Méně častěji se musí přisypávat do ohniště.

Některé brikety mohou obsahovat látky, které během grilování pronikají do jídla – při jejich nákupu zkontrolujte, zda splňují všechny požadované normy.

Dřevo

Grilujeme výlučně s použitím dřeva z listnatých stromů! Jehličnany obsahují éterické oleje, které vlivem vysoké teploty mohou mít silně toxické vlastnosti.

Ideálně se hodí ke grilování, protože dává masu aroma a neobsahuje žádné škodlivé látky.

Vlivem vysoké teploty dříví dává grilovaným pokrmům výborné aroma.

Mělo by být dobře vysušené.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU