Zelný salát na dva způsoby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zelí se nejčastěji připravuje ve dvou variantách – kysané nebo čerstvé ve formě zelného salátu. S Romanem Paulusem se v tomto video receptu podíváte právě na ten druhý způsob. Zjistíte nejenom, jaké suroviny budete na zelný salát potřebovat, ale také jak ho správně míchat, protože i to se zásadně podepíše na jeho chuti! Nakonec se naučíte dvě varianty salátu – jeden jen a pouze s čerstvým zelím a druhý o něco zajímavější s přidáním zelí kysaného.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g čerstvé bílé zelí
  • 1 × cibule
  • sůl
  • 1 × lžíce celý kmín
  • 2 × lžíce ocet
  • 2 × stroužek česnek
  • pepř
  • 2 × lžíce řepkový olej
  • 250 g kysané bílé zelí (pro kysanou variantu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

477 kJ / 114 kcal

Bílkoviny

2,30 g

Tuky

7,50 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

11,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čerstvý zelný salát:

01.Čerstvé zelí nakrouháme na tenké nudličky, smícháme s proužky cibule, ochutíme solí, kmínem a rukou řádně propracujeme, dokud zelí nezačne pouštět šťávu. 

02.Dochutíme octem, prolisovaným česnekem, pepřem a přidáme olej. Necháme 20 minut odležet, ochutnáme a případně dochutíme.

Zelný salát s kysaným zelím:

03.Připravíme čerstvý zelný salát dle návodu výše a do směsi zamícháme kysané zelí.

04.Servírujeme v hluboké misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo