Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Zelí se nejčastěji připravuje ve dvou variantách – kysané nebo čerstvé ve formě zelného salátu. S Romanem Paulusem se v tomto video receptu podíváte právě na ten druhý způsob. Zjistíte nejenom, jaké suroviny budete na zelný salát potřebovat, ale také jak ho správně míchat, protože i to se zásadně podepíše na jeho chuti! Nakonec se naučíte dvě varianty salátu – jeden jen a pouze s čerstvým zelím a druhý o něco zajímavější s přidáním zelí kysaného.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
477 kJ / 114 kcal
Bílkoviny
2,30 g
Tuky
7,50 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
11,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čerstvé zelí nakrouháme na tenké nudličky, smícháme s proužky cibule, ochutíme solí, kmínem a rukou řádně propracujeme, dokud zelí nezačne pouštět šťávu.
02.Dochutíme octem, prolisovaným česnekem, pepřem a přidáme olej. Necháme 20 minut odležet, ochutnáme a případně dochutíme.
03.Připravíme čerstvý zelný salát dle návodu výše a do směsi zamícháme kysané zelí.
04.Servírujeme v hluboké misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT