Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Velikonoční klobásníky jsou symbolem sváteční pohody a dobrého jídla. Toto tradiční pečivo plněné mletým masem se peklo v mnoha českých domácnostech po generace. Nadýchané těsto a voňavá masová náplň jsou neodolatelná kombinace, můžete je ale naplnit také klobásou. Klobásníky jsou ideální nejen na velikonoční stůl, ale i jako skvělé občerstvení pro přátele. Pusťte se do pečení a oslavte svátky chutně a tradičně!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 364 kJ / 565 kcal
Bílkoviny
23,00 g
Tuky
33,90 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
41,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mléka, cukru a droždí připravíme nejprve kvásek. Necháme vzejít. Hladkou a polohrubou mouku promícháme v míse se solí, přidáme 3 žloutky, olej a vzešlý kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout.
y, jak připravit nejlepší kynuté těsto, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Po dobu, co nám bude těsto kynout, připravíme náplň. Mleté maso (nejvíce se hodí libový bůček) smícháme se dvěma bílky, majoránkou, utřeným česnekem, osolíme, opepříme, přilijeme mléko, okořeníme mletou paprikou, zahustíme strouhankou a pořádně zamícháme.
03.Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále, nakrájíme na čtverce, do nichž zabalíme kuličku masové směsi, a vytvoříme kulaté klobásníky. Ty naskládáme švem dolů do zapékací mísy vymazané máslem a necháme chvíli kynout. Vykynuté klobásníky potřeme rozpuštěným máslem, posypeme celým mákem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT