Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Napadlo by vás někdy připravit dort z avokáda? Šéfkuchaře Romana Pauluse ano, a tak natočil video recept na výborný nepečený avokádový dort, který je navíc veganský a bezlepkový. Korpus připravíte snadno rozmixováním ořechů, kokosu a datlí a podobně jednoduše zvládnete i krém. Ten kromě avokáda obsahuje ještě kokosové mléko, limetkovou šťávu, javorový sirup a chia semínka. Dort je hotový po několika hodinách v lednici a jediné, co vás čeká před samotným servírováním, je zdobení lesním ovocem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 961 kJ / 469 kcal
Bílkoviny
5,40 g
Tuky
35,80 g
Vláknina
11,20 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
40,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pekanové ořechy vložíme do mixovací nádoby. Zvolíme režim manuální vaření a mixujeme 10 vteřin na stupeň 10, pravotočivý chod.
02.Následně přidáme strouhaný kokos a vypeckované datle. Znovu mixujeme na stupeň 10, pravotočivý chod, po dobu 37 vteřin.
03.Nakonec do směsi přidáme rozpuštěný kokosový olej a naposledy mixujeme na stupeň 10, pravotočivý chod po dobu 14 vteřin.
04.Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a hmotu do ní přendáme.
05.Upěchujeme tak, abychom vytvořili rovnoměrnou vrstvu nejen na dně, ale i po stranách.
06.Necháme v lednici zatuhnout alespoň 30 minut.
07.Avokáda oloupeme a vypeckujeme.
Jak snadno oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
08.Do mixovací nádoby vložíme oloupaná a vypeckovaná zralá avokáda, přilijeme kokosové mléko, limetkovou šťávu, javorový sirup a chia semínka. Mixujeme na stupeň 9, pravotočivý chod, po dobu 30 vteřin.
09.Náplň nalijeme do zatuhlého korpusu, lehce uhladíme, několikrát sklepneme a necháme ideálně přes noc odpočinout v lednici.
10.Zatuhlý a odpočatý dort ozdobíme drobným ovocem a nastrouhanou kůrou z bio limetky.
Dort porcujte nahřátým nožem, půjde to tak mnohem lépe.
Hotový dort je vhodný pro vegany, plný vlákniny, bezlepkový, bezlaktózový, nepečený, neobsahuje bílý cukr a je vyroben z všeobecně zdravých surovin. Je však třeba brát v potaz, že, stejně jako většina klasických dortů, je poměrně tučný.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT