Kuchyně
Česká
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jestliže vám po Velikonocích zbyla spousta vajec a chtěli byste vyzkoušet nějaký nový recept na vajíčkovou pomazánku, je toto video právě pro vás. Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na zdravější variantu klasické pomazánky z vajec, ve které najdete smetanový sýr palouček, ředkvičky a jogurt. Nejvíce vám zachutná na opečeném chlebu se slunečnicovými semínky a naklíčenou řeřichou, ale využijete ji i při přípravě chlebíčků a kanapek na vaší nejbližší oslavě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
180 kJ / 43 kcal
Bílkoviny
2,70 g
Tuky
3,20 g
Vláknina
0,20 g
Sůl
0,13 g
Sacharidy
1,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme. Ředkvičky očistíme a také nastrouháme.
Jak uvařit vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.V míse promícháme nastrouhaná vejce a ředkvičky, nasekanou pažitku, citronovou šťávu. Ochutíme solí, chilli, pepřem a doplníme jogurtem a čerstvým sýrem.
03.Dobře promícháme, ochutnáme a v případě potřeby dochutíme.
04.Před podáváním necháme krátce odležet.
05.Krajíce proteinového chleba opečeme nasucho v rozpálené pánvi.
06.Porci pomazánky naneseme na opečený chléb, ochutíme pikantními chilli semínky a naklíčenou řeřichou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT