Vánoční chlebíček s kandovaným ovocem

play Přehrát video recept
Vánoční chlebíček s kandovaným ovocem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud byste chtěli na Vánoce ochutnat i krapet netradiční dezert, vyzkoušejte chlebíček s kandovaným ovocem podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se tentokrát inspiroval v britské kuchyni a upekl chlebíček, do kterého kromě samotného kandovaného ovoce přijdou i rozinky a kůra z několika druhů citrusů. Po upečení můžete chlebíček nechat vychladnout a začít podávat, anebo do něj udělat několik děr špejlí a přelít svou oblíbenou brandy.

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 230 g máslo
  • 400 g krupicový cukr
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g vlašské ořechy
  • 230 g zakysaná smetana
  • 1 × bio pomeranč (kůra)
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 2 × lžička jedlá soda
  • 1 × špetka sůl
  • 50 ml tuzemák (lze vynechat)
  • 600 g kandované ovoce
  • 200 g rozinky
  • 520 g hladká mouka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 468 kJ / 589 kcal

Bílkoviny

6,40 g

Tuky

20,40 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

0,55 g

Sacharidy

94,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy robota vložíme máslo a cukr a ušleháme. Přidáme vejce a ještě jednou vyšleháme. Postupně přidáváme zbylé suroviny: nahrubo sekané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, čerstvě nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru, sodu, sůl, tuzemák, kandované ovoce a rozinky a promícháme. Nakonec přidáme mouku a vymícháme těsto, které vložíme do formy vyložené pečicím papírem. Plníme pouze do ¾ výšky formy. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení necháme trochu vychladnout a krájíme na plátky.

Vánoční chlebíček můžete po upečení propíchat špejlí a polít brandy, získá tak báječnou chuť, a navíc vydrží déle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo