Kuchyně
Britská
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pokud byste chtěli na Vánoce ochutnat i krapet netradiční dezert, vyzkoušejte chlebíček s kandovaným ovocem podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se tentokrát inspiroval v britské kuchyni a upekl chlebíček, do kterého kromě samotného kandovaného ovoce přijdou i rozinky a kůra z několika druhů citrusů. Po upečení můžete chlebíček nechat vychladnout a začít podávat, anebo do něj udělat několik děr špejlí a přelít svou oblíbenou brandy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 468 kJ / 589 kcal
Bílkoviny
6,40 g
Tuky
20,40 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
0,55 g
Sacharidy
94,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy robota vložíme máslo a cukr a ušleháme. Přidáme vejce a ještě jednou vyšleháme. Postupně přidáváme zbylé suroviny: nahrubo sekané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, čerstvě nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru, sodu, sůl, tuzemák, kandované ovoce a rozinky a promícháme. Nakonec přidáme mouku a vymícháme těsto, které vložíme do formy vyložené pečicím papírem. Plníme pouze do ¾ výšky formy. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení necháme trochu vychladnout a krájíme na plátky.
Vánoční chlebíček můžete po upečení propíchat špejlí a polít brandy, získá tak báječnou chuť, a navíc vydrží déle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT