Kuchyně
Mexická
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Mexická kuchyně je známá především pro svůj pestrý street food, který kombinuje řadu chutí – od osvěžující zeleniny až po šťavnaté maso. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na pšeničnou tortillu plněnou trhaným vepřovým masem a jeho návod začíná marinováním masa. Místo krkovice, kterou zvolil Roman Paulus, můžete použít i plec, ale třeba i kuřecí stehna – záleží jenom na vás. Marinádu připravíte ze sladké a pálivé papriky, oleje, sušeného česneku a třtinového cukru, který masu dodá zajímavý šmrnc. Pečené maso už stačí jen natrhat pomocí vidličky a naplnit do pšeničných tortill společně se zeleninou, sýrem a chilli majonézou. Podávejte jen tak anebo třeba společně s batátovými hranolky podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 940 kJ / 703 kcal
Bílkoviny
33,30 g
Tuky
42,40 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
42,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici nakrájíme na větší kusy, vložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Ochutíme drceným česnekem, třtinovým cukrem, mletou paprikou (sladkou i pálivou), promícháme a zakápneme olivovým olejem. Necháme přes noc, případně až 24 hodin, v lednici marinovat.
02.Druhý den k masu přilijeme vodu, zakryjeme poklicí či alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 2–3 hodiny doměkka.
03.Upečené maso i se šťávou vidličkami natrháme do jedné kompaktní směsi.
04.Majonézu smícháme s chilli pastou a připravíme tak rychlou chilli majonézu.
05.Tortilly opečeme v pánvi nasucho a postupně plníme trhaným masem, okurkami, na proužky nakrájeným salátem, plátky rajčat, strouhaným čedarem a chilli majonézou, kterou ale můžeme podávat i zvlášť.
06.Do každé poloviny zarolované tortilly zapíchneme špejli se špízkem s olivou, půlkou cherry rajčete a druhou olivou.
07.Podáváme rozpůlenou plněnou tortillu ideálně s hranolky ze sladkých brambor z horkovzdušné fritézy.
Jak připravit batátové hranolky v horkovzdušné fritéze během několika minut zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Na jednu porci se hodí 150 g syrových batátů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT