Tortilla plněná trhanou krkovicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Mexická kuchyně je známá především pro svůj pestrý street food, který kombinuje řadu chutí – od osvěžující zeleniny až po šťavnaté maso. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na pšeničnou tortillu plněnou trhaným vepřovým masem a jeho návod začíná marinováním masa. Místo krkovice, kterou zvolil Roman Paulus, můžete použít i plec, ale třeba i kuřecí stehna – záleží jenom na vás. Marinádu připravíte ze sladké a pálivé papriky, oleje, sušeného česneku a třtinového cukru, který masu dodá zajímavý šmrnc. Pečené maso už stačí jen natrhat pomocí vidličky a naplnit do pšeničných tortill společně se zeleninou, sýrem a chilli majonézou. Podávejte jen tak anebo třeba společně s batátovými hranolky podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Trhané maso:

  • 1 kg vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce přírodní třtinový cukr Belbake
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 ml voda

Tortilla s trhaným masem:

  • 8 × tortilla wrap Snack Day
  • 4 × lžíce premium majonéza Kania
  • 2 × lžíce mleté chilli papričky Italiamo
  • 100 g ledový salát
  • 200 g rajčata
  • 175 g kyselé okurky Cornichons Freshona
  • 100 g sýr čedar Valley Spire
  • batátové hranolky z horkovzdušné fritézy
  • 16 × cherry rajčata
  • 32 × černé olivy Baressa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 940 kJ / 703 kcal

Bílkoviny

33,30 g

Tuky

42,40 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

42,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Trhané maso:

01.Krkovici nakrájíme na větší kusy, vložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Ochutíme drceným česnekem, třtinovým cukrem, mletou paprikou (sladkou i pálivou), promícháme a zakápneme olivovým olejem. Necháme přes noc, případně až 24 hodin, v lednici marinovat.

02.Druhý den k masu přilijeme vodu, zakryjeme poklicí či alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 2–3 hodiny doměkka. 

03.Upečené maso i se šťávou vidličkami natrháme do jedné kompaktní směsi.

Tortilla s trhaným masem:

04.Majonézu smícháme s chilli pastou a připravíme tak rychlou chilli majonézu.

05.Tortilly opečeme v pánvi nasucho a postupně plníme trhaným masem, okurkami, na proužky nakrájeným salátem, plátky rajčat, strouhaným čedarem a chilli majonézou, kterou ale můžeme podávat i zvlášť.

06.Do každé poloviny zarolované tortilly zapíchneme špejli se špízkem s olivou, půlkou cherry rajčete a druhou olivou.

07.Podáváme rozpůlenou plněnou tortillu ideálně s hranolky ze sladkých brambor z horkovzdušné fritézy.

Jak připravit batátové hranolky v horkovzdušné fritéze během několika minut zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Na jednu porci se hodí 150 g syrových batátů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo