Špekové knedlíky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Knedlíky s anglickou slaninou a cibulkou, jejichž základ tvoří pečivo, patří k těm nejsnadnějším druhům knedlíku. Můžet z nich vytvořit malé knedlíčky, které obohatí Vaši polévku, větší, jež se hodí ke guláši a ty největší jako hlavní chod s různými omáčkami. Všechny suroviny nutné k přípravě špekových knedlíků určitě máte doma, takže na nic nečekejte a začněte vařit.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Špekové knedlíky

  • 260 g bílé pečivo (housky)
  • sůl
  • 1 × hrst listová petržel
  • 2 × vejce "M"
  • 100 g anglická slanina
  • 2 × menší cibule
  • 100 ml čerstvé mléko (1,5 % tuku)
  • 100 g hrubá mouka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 648 kJ / 394 kcal

Bílkoviny

18,50 g

Tuky

10,00 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

58,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Housky nakrájejte na kostičky, osolte, přidejte nasekanou listovou petržel a vejce. V pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte cibuli nakrájenou najemno a přilijte mléko. Nechte krátce probublat, přidejte k housce a zamíchejte. Přisypte mouku, dobře propracujte a nechte asi 10 minut odstát. Poté vytvářejte namočenýma rukama kulaté knedlíky, které vložte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti 10 – 15 minut.

1 dávka špekových knedlíků = 10 knedlíků = 4 porce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo