Konfitovaná husa se špekovými knedlíky

play Přehrát video recept
Konfitovaná husa se špekovými knedlíky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

18 hod. 55 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na konfitovanou husu se špekovými knedlíky. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Konfitovaná husa

  • 1 × čerstvá husa Ludas Matyi
  • 100 g soli s jódem Castello
  • 100 g zázvoru
  • 1 × palice česneku
  • 2 l rostlinného oleje Promienna

Špekové knedlíky

  • 100 g anglické slaniny Pikok
  • 2 × menší cibule
  • 6 × rohlíků
  • 2 × vejce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml čerstvého mléka 1,5% Pilos
  • velkolistá petržel
  • 100 g hrubé mouky Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

13 246 kJ / 3 166 kcal

Bílkoviny

117,60 g

Tuky

275,90 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

18,90 g

Sacharidy

45,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Konfitovaná husa

01.Čerstvou husu omyjeme, osušíme a naporcujeme (rozpůlíme, rozčtvrtíme). Křidla, ořezy a zbytky skeletu můžeme použít na vývar. Části husy vložíme do pekáče s vyšším okrajem, osolíme ze všech stran, přidáme oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a rozpůlený neoloupaný česnek. Takto marinujeme v lednici asi 12 hodin. Poté kousky husy dobře omyjeme. Vrátíme zpět do pekáče a přidáme tolik oleje, aby byly celé ponořené. Pekáč překryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 5-6 hodin. Vyjmeme z trouby, části husy vykostíme, maso přendáme na nízký pekáč a pečeme v troubě nastavené na gril při 250 °C asi 15-20 minut.

Špekové knedlíky

02.V pánvi osmahneme na kousky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme i najemno nakrájenou 1 cibuli. Restujeme dozlatova. Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, vložíme do mísy a přidáme vejce, sůl, pepř a mléko. Přimícháme najemno nasekanou petrželku a slaninu s cibulí. Nakonec přidáme mouku a důkladně promícháme. Těsto necháme chvíli odležet. Rukama namočenýma do vody vytvoříme kulaté knedlíky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po 10 minutách knedlíky otočíme a během 5 minut dovaříme. V pánvi s rozehřátým olejem osmahneme najemno nakrájenou cibuli a vložíme do ní uvařené knedlíky.

Servírování

03.Porci masa servírujeme na mělkém talíři spolu se dvěma špekovými knedlíky přelitými omastkem s cibulí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo