Sněhové noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Lehké, sladké a nadýchané – takové jsou sněhové noky připravené Romanem Paulusem. Nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou a čerstvým lesním ovocem, hodí se i jiná omáčka, např. čokoládová, nebo také zmrzlina. Nadšení cukráři znají tento dezert pod názvem plovoucí ostrov. Příprava je rychlá a snadná, výsledek ohromující. Pusťte se do toho.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sněhové noky

  • 250 ml bílků
  • 100 g cukru krystalu
  • 100 g cukru moučka
  • mléko na zavaření

Na servírování

  • vanilková omáčka
  • čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky a ostružiny)
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

951 kJ / 227 kcal

Bílkoviny

7,10 g

Tuky

0,10 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

50,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh a do sněhu vmícháme moučkový cukr. Dvěma většími lžícemi tvarujeme noky, které opatrně zaváříme do vroucího mléka. Mléko se nesmí vařit prudkým varem, teplota by měla být těsně okolo bodu varu. Noky vaříme asi 1 minutu, v průběhu vaření otáčíme, uvnitř by měly zůstat krémové. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Uvařené noky nedáváme na sebe, slepily by se.

02.Podáváme s vanilkovou omáčkou a dozdobíme lesním ovocem a snítkou čerstvé máty.

Připravit vanilkovou omáčku se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo