Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k italskému moři.
Energie
2 440 kJ / 583 kcal
Bílkoviny
23,60 g
Tuky
24,70 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
64,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambor uvaříme ve slupce, až se skoro rozpadá. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
02.Do mísy vložíme hladkou mouku a plátky brambor, vlijeme ledovou vodu a rozmixujeme. Vzniklé těstíčko musí mít konzistenci těsta na palačinky.
03.Očištěné a na poloviny nakrájené kalamáry a šalvěj dobře osušíme, obalíme v mouce, v těstíčku a poté znovu v mouce. Smažíme v pánvi s olejem rozehřátým na 180 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Necháme okapat na papírové utěrce.
04.Stejně postupujeme se šalvějovými lístky.
05.Podáváme s majonézou a citronem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT