Smažené kalamáry se šalvějí
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k italskému moři.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Těstíčko:

  • 1 × malý brambor
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • dle potřeby velmi studená voda
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na podávání majonéza Kania
  • na podávání citron

Kalamáry:

  • malé kalamáry
  • lístky šalvěj
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • na smažení rostlinný olej Vita D´or

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 440 kJ / 583 kcal

Bílkoviny

23,60 g

Tuky

24,70 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

64,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambor uvaříme ve slupce, až se skoro rozpadá. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

02.Do mísy vložíme hladkou mouku a plátky brambor, vlijeme ledovou vodu a rozmixujeme. Vzniklé těstíčko musí mít konzistenci těsta na palačinky.

03.Očištěné a na poloviny nakrájené kalamáry a šalvěj dobře osušíme, obalíme v mouce, v těstíčku a poté znovu v mouce. Smažíme v pánvi s olejem rozehřátým na 180 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Necháme okapat na papírové utěrce.

04.Stejně postupujeme se šalvějovými lístky. 

05.Podáváme s majonézou a citronem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo