Smažená kuřecí křidélka v těstíčku

play Přehrát video recept
Smažená kuřecí křidélka v těstíčku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí křidélka patří k oblíbené dobrotě, kterou si často dopřáváme pečenou.Když už se odhodláte pustit do smažení, pochutnáte si možná ještě o krapet víc! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak křidélka naporcovat a také jak namíchat marinádu z pikantní omáčky piri piri. Zatímco se budou křidélka marinovat v lednici, připravíte i těstíčko a směs na obalování, do které přijde spousta koření, včetně tymiánu, oregana nebo sladké i pálivé papriky. Po smažení stačí už jen nachystat jako přílohu salát coleslaw a můžete si dát do nosu! 

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křidélka:

  • 1 kg kuřecí křídla XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × lžíce pálivé omáčky (např. piri piri)
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na smažení rostlinný olej Vita D‘or

Těstíčko:

  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 150 ml perlivá voda Saguaro

Kořeněná obalovací směs:

  • 300 g hladká mouka Belbake
  • 2 × lžíce sušené oregano
  • 1 × lžíce sušený tymián Kania
  • 2 × lžíce mletý černý pepř 4 barev Kania
  • 1 × lžíce granulovaný česnek Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce sůl Kania

Podávání:

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 077 kJ / 1 214 kcal

Bílkoviny

62,80 g

Tuky

64,80 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

5,30 g

Sacharidy

94,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Křidélka:

01.Z křídel odřízneme špičku bez masa a poté rozřízneme v kloubu na 2 části.

Odříznuté části křídla bez masa se hodí do vývaru. Jak na něj zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Ke kuřecím křídlům přidáme pikantní omáčku piri piri, opepříme, osolíme, dobře promícháme a necháme v lednici asi půl hodiny marinovat. 

03.Z mouky, soli, pepře, vajec a perlivé vody vymícháme hladké těstíčko. 

Perlivá voda se přidává do těstíčka proto, aby pěkně naběhlo. Pokud perlivou vodu nemáte, použijte neperlivou a přidejte i lžičku kypřicího prášku.

04.Smícháním mouky, oregana, tymiánu, černého pepře, sušeného česneku a sladké a pálivé papriky připravíme obalovací směs. 

05.Namarinovaná kuřecí křidélka obalíme nejdříve v těstíčku, poté v suché obalovací směsi a smažíme v hlubší pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Usmažená kuřecí křidélka necháme okapat na papírové utěrce.

Paličky se smaží déle než druhá část křídla, proto je ideální smažit je odděleně.

06.Kuřecí křidélka podáváme se sladkou chilli omáčkou a salátem coleslaw a ozdobíme listy řapíkatého celeru.

Jak připravit domácí salát coleslaw zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo