Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Kuřecí křidélka patří k oblíbené dobrotě, kterou si často dopřáváme pečenou.Když už se odhodláte pustit do smažení, pochutnáte si možná ještě o krapet víc! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak křidélka naporcovat a také jak namíchat marinádu z pikantní omáčky piri piri. Zatímco se budou křidélka marinovat v lednici, připravíte i těstíčko a směs na obalování, do které přijde spousta koření, včetně tymiánu, oregana nebo sladké i pálivé papriky. Po smažení stačí už jen nachystat jako přílohu salát coleslaw a můžete si dát do nosu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 077 kJ / 1 214 kcal
Bílkoviny
62,80 g
Tuky
64,80 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
5,30 g
Sacharidy
94,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z křídel odřízneme špičku bez masa a poté rozřízneme v kloubu na 2 části.
Odříznuté části křídla bez masa se hodí do vývaru. Jak na něj zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Ke kuřecím křídlům přidáme pikantní omáčku piri piri, opepříme, osolíme, dobře promícháme a necháme v lednici asi půl hodiny marinovat.
03.Z mouky, soli, pepře, vajec a perlivé vody vymícháme hladké těstíčko.
Perlivá voda se přidává do těstíčka proto, aby pěkně naběhlo. Pokud perlivou vodu nemáte, použijte neperlivou a přidejte i lžičku kypřicího prášku.
04.Smícháním mouky, oregana, tymiánu, černého pepře, sušeného česneku a sladké a pálivé papriky připravíme obalovací směs.
05.Namarinovaná kuřecí křidélka obalíme nejdříve v těstíčku, poté v suché obalovací směsi a smažíme v hlubší pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Usmažená kuřecí křidélka necháme okapat na papírové utěrce.
Paličky se smaží déle než druhá část křídla, proto je ideální smažit je odděleně.
06.Kuřecí křidélka podáváme se sladkou chilli omáčkou a salátem coleslaw a ozdobíme listy řapíkatého celeru.
Jak připravit domácí salát coleslaw zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT