Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Horké léto si žádá pořádné osvěžení. A existuje snad nějaké lepší, než je dobře vychlazená zmrzlina nebo sorbet? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na jednoduchý sorbet z mraženého ovoce, na který budete kromě výkonného mixéru a samotného ovoce potřebovat už jenom citronovou šťávu a javorový sirup. Pokud budete sorbet servírovat dětem, vystačíte si nakonec už jenom s pár kousky ovoce na ozdobu, ale pro dospělé klidně přidejte i trochu prosecca.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
335 kJ / 80 kcal
Bílkoviny
1,00 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
14,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mixovací nádoby nasypeme zmražené ovoce, ochutíme javorovým sirupem a citronovou šťávou.
Sorbet připravíte i z jiného druhu zmrzlého ovoce. Sladkost a kyselost pak uzpůsobte ovoci. Sorbet by vždy měl být lehce kyselý a osvěžující.
02.Zavřeme víko a nastavíme mixovací program „smoothie“ na stupeň 10. Mixujeme 1 minutu. Následně zkontrolujeme, promícháme, snížíme na stupeň 8 a mixujeme ještě asi 2 × 30 vteřin, aby ovoce lehce povolilo. Během mixování mícháme přiloženou špachtlí, která nedosáhne na nože.
Pokud je ovoce příliš zmrzlé, práci na minutu či dvě přerušte a nechte ovoce v mixovací nádobě lehce povolit. Sorbet se pak lépe spojí.
03.Dětem nandáme do misky porci ovocného sorbetu, ozdobíme sezónním nebo lesním ovocem, lístkem máty a ihned podáváme.
04.Dospělým porci sorbetu nandáme ideálně do kupetkové skleničky (elegantní miska na vysoké nožičce), přidáme pár kousků sezónního nebo lesního ovoce a ozdobíme lístkem máty. Nakonec sorbet zalijeme oblíbeným alkoholem. Skvěle se hodí zejména šumivé víno, avšak pro silnější variantu lze zvolit i gin nebo vodku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT