Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
5 min.
Obtížnost
Začátečník
Horké léto si přímo říká o osvěžující koktejly! Jeden takový ve svém video návodu namíchal šéfkuchař Roman Paulus. A skvělé na něm je, že nemusíte mít žádné barmanské zkušenosti, abyste ho zvládli s přehledem na jedničku. Budete potřebovat pomerančovou šťávu, whisky, višňový sirup a portské víno. A to je všechno! Vše stačí protřepat v shakeru, aby se chutě perfektně promísily, a nakonec ozdobit kouskem pomerančové kůry.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
710 kJ / 170 kcal
Bílkoviny
0,30 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,10 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
14,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šejkr asi do poloviny naplníme ledem, přilijeme pomerančovou šťávu, whisky, sirup a portské víno. Doplníme trochou ledu, uzavřeme a protřepáváme asi 20 vteřin.
02.Skrze barové sítko drink přecedíme do kupetkové skleničky a zastříkneme twistem čerstvé pomerančové kůry, kterou následně hodíme do drinku.
Coupette či miska na šampaňské je druh sklenice, který je velmi populární k servírování takzvaných krátkých koktejlů o objemu 150–300 ml. Typická je dlouhá elegantní a tenká nožka, na jejíž vrcholu je zaoblená kónicky tvarovaná miska. Hodí se na koktejly servírované bez ledu, jako jsou Daiquiri, Manhattan, Espresso martini nebo Sidecar.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT