Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Znáte pražský koláč? Není to ledajaký koláček s povidly nebo tvarohem navrchu, ale hotový „koláčový dort“ plněný krémem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém vám ukáže, nejenom jak připravit hladké kynuté těsto, ale i jak správně vytvarovat a upéct bochánek, který bude základ pražského koláče. Zatímco bude koláč zlátnout v troubě, zjistíte i jak připravit krém se šlehačkou a jak jím pražský koláč naplnit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 540 kJ / 847 kcal
Bílkoviny
14,50 g
Tuky
51,40 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
83,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, nadrobené kvasnice, vlažné mléko, vejce, špetku soli a změklé máslo nandáme do mísy a vypracujeme z nich vláčné těsto.
02.V přístroji Monsieur Cuisine Smart zvolíme program hnětení pro měkké těsto a necháme pracovat 2 minuty.
03.Hotové těsto necháme nakynout přikryté utěrkou na teplém místě do zdvojnásobení. Následně z něj vypracujeme bochánek, který opět přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na teplém místě.
04.Před pečením bochánek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Drobenku připravte ze 20 g másla, 40 g cukru a 40 g hrubé mouky. Podrobný video návod, jak na drobenku, najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Část mléka smícháme s pudinkovým práškem a zbytek s oběma cukry přivedeme do varu. Pudinkovou směs přilejeme k vroucí tekutině a mícháme do ztuhnutí.
06.Ještě do teplého krému přidáme studené máslo a zapracujeme šlehačem dohladka. Necháme vychladnout ideálně přes noc v lednici, přikryté potravinovou fólií.
07.Druhý den vychlazený pudink znovu načechráme šlehačem. Zvlášť vyšleháme smetanu a šlehačku opatrně zamícháme do pudinkové hmoty.
08.Vychladlý koláč podélně rozřízneme a naplníme připraveným pudinkovým krémem. Nakonec zlehka zasypeme moučkovým cukrem a podáváme
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT