Pražma na rozmarýnu s toskánským salátem

play Přehrát video recept
Pražma na rozmarýnu s toskánským salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovaná ryba a lehký salát plný toskánských chutí. Přeneste se za italským sluncem a připravte si pokrm podle Marcela Ihnačáka. 


Tagy

Ryby a moře

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pražma:

  • 1 × pražma
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,25 × citron
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania

Salát:

  • 0,5 × ciabatta
  • 2 × mini salátová okurka
  • 300 g cherry rajčata mix
  • 1 × červená cibule
  • 5 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × hrst kapary
  • 1 × hrst olivy Baresa
  • 10 ml vinný ocet
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 561 kJ / 612 kcal

Bílkoviny

57,80 g

Tuky

20,90 g

Vláknina

11,10 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

57,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pražma:

01.Do omyté pražmy vložíme čerstvý rozmarýn, ¼ citronu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, otočíme a postup zopakujeme. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme asi 15 minut.

Salát:

02.Kůrku ciabatty odkrojíme, střídku nakrájíme na malé kostky, vložíme do pánve, pokapeme olivovým olejem a opečeme. 

03.Do misky vložíme na kostky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, kapary, natrhané olivy, přilijeme olivový olej a vinný ocet, osolíme, opepříme a zamícháme. Do salátu přisypeme hotové krutony a promícháme.

04.Pražmu pokapeme citronovou šťávou, salát dozdobíme listovou petrželí a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo