Grilovaná pražma s fenyklovým salátem

play Přehrát video recept
Grilovaná pražma s fenyklovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovaná ryba vonící kouřem je jedním z nejlepších jídel, které si můžete na zahradní grilovačce připravit. I z toho důvodu natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na grilovanou pražmu s rozmarýnem a citronem. Zatímco se ryba bude grilovat, můžete si namíchat přílohu v podobě salátu s další často opomíjenou surovinou – fenyklem. Kromě fenyklu v salátu využijete i cherry rajčátka, olivy nebo cibuli. Vše nakonec stačí zakápnout citronovou šťávou pro víc svěžesti a můžete podávat!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražma zlatá
  • 1,5 × citron
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × červená cibule
  • 1 × fenykl
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 115 kJ / 505 kcal

Bílkoviny

35,60 g

Tuky

31,80 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

4,40 g

Sacharidy

25,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ryby očistíme, každou naplníme měsíčky z poloviny citronu a rozmarýnem. Z obou stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova přibližně 10 minut. V polovině času grilování ryby obrátíme.

02.V míse promícháme nakrájená cherry rajčata, tenké plátky červené cibule a fenyklu, pokapeme šťávou z poloviny citronu, přidáme olivy, ochutíme solí a pepřem, polijeme olejem a posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mátou.

03.Grilovanou pražmu pokapeme olejem, posypeme fenyklovou natí a podáváme s rajčatovo-fenyklovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo