Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilovaná ryba vonící kouřem je jedním z nejlepších jídel, které si můžete na zahradní grilovačce připravit. I z toho důvodu natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na grilovanou pražmu s rozmarýnem a citronem. Zatímco se ryba bude grilovat, můžete si namíchat přílohu v podobě salátu s další často opomíjenou surovinou – fenyklem. Kromě fenyklu v salátu využijete i cherry rajčátka, olivy nebo cibuli. Vše nakonec stačí zakápnout citronovou šťávou pro víc svěžesti a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 115 kJ / 505 kcal
Bílkoviny
35,60 g
Tuky
31,80 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
25,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ryby očistíme, každou naplníme měsíčky z poloviny citronu a rozmarýnem. Z obou stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova přibližně 10 minut. V polovině času grilování ryby obrátíme.
02.V míse promícháme nakrájená cherry rajčata, tenké plátky červené cibule a fenyklu, pokapeme šťávou z poloviny citronu, přidáme olivy, ochutíme solí a pepřem, polijeme olejem a posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mátou.
03.Grilovanou pražmu pokapeme olejem, posypeme fenyklovou natí a podáváme s rajčatovo-fenyklovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT