Perník
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Perník – klasický moučník, který chutná celé rodině a je hotový raz dva. Vyzkoušejte recept Romany Böhmové, která přidává do těsta švestková povidla. Je prostě skvělý!


Tagy

Česká klasika

Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 100 ml rostlinný olej Vita D´or
  • 2 × vejce „M“
  • 200 ml plnotučné mléko Pilos
  • 4 × lžíce švestková povidla Náš kraj
  • 400 g hladká mouka Belbake
  • 300 g moučkový cukr Belbake
  • 1 × lžička perníkové koření
  • 0,5 × kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 20 g kypřicí prášek do perníku
  • 2 × lžíce kakao Belbake
  • na vymazání máslo Pilos
  • na vysypání polohrubá mouka Belbake

Na servírování:

  • na ozdobu mléčná čokoláda Fin Carré
  • na ozdobu pistácie Alesto
  • na ozdobu maliny

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 125 kJ / 493 kcal

Bílkoviny

8,60 g

Tuky

14,60 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

84,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy vložíme tekuté suroviny – olej, vejce, mléko a švestková povidla a důkladně promícháme metličkou.

02.V další míse smícháme suché ingredience mouku, cukr, perníkové koření, prášek do pečiva, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme.

03.Tekuté suroviny vlijeme do sypkých a dobře promícháme. Těsto vlijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C 35-40 minut

Těsto nalijte maximálně do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne.

04.Vychladlý perník nakrájíme na řezy, přelijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme malinami. 

Perník můžete také podávat s tvarohem smíchaným s řeckým jogurtem a třtinovým cukrem ozdobený čerstvým ovocem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo