Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Perník – klasický moučník, který chutná celé rodině a je hotový raz dva. Vyzkoušejte recept Romany Böhmové, která přidává do těsta švestková povidla. Je prostě skvělý!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 125 kJ / 493 kcal
Bílkoviny
8,60 g
Tuky
14,60 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
84,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy vložíme tekuté suroviny – olej, vejce, mléko a švestková povidla a důkladně promícháme metličkou.
02.V další míse smícháme suché ingredience mouku, cukr, perníkové koření, prášek do pečiva, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme.
03.Tekuté suroviny vlijeme do sypkých a dobře promícháme. Těsto vlijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C 35-40 minut
Těsto nalijte maximálně do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne.
04.Vychladlý perník nakrájíme na řezy, přelijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme malinami.
Perník můžete také podávat s tvarohem smíchaným s řeckým jogurtem a třtinovým cukrem ozdobený čerstvým ovocem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT