Banány v čokoládě jako nanuky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Banánové nanuky v čokoládě – tuto dobrotu si pro vás připravila nová posila Kuchyně Lidlu Romana Böhmová. Poradí vám, jak zapojit děti do přípravy této dobroty.


Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × banán
  • 100 g mléčná čokoláda
  • 1 × lžička kokosový olej
  • na ozdobu mini Duhovky Mister Choc
  • na ozdobu pistácie
  • na ozdobu lyofilizované jahody
  • na ozdobu karamelové sušenky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

829 kJ / 198 kcal

Bílkoviny

2,70 g

Tuky

8,90 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

28,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Banány, které jsou zralé, ale stále ještě pevné) oloupeme, rozkrojíme na poloviny nebo třetiny (podle velikosti).

02.Na řeznou stranu zapáchneme papírová brčka, položíme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme alespoň na 30 minut do mrazáku.

03.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Vodní lázeň musí být opravdu na nízký stupeň.

Místo mléčné můžete použít hořkou nebo bílou čokoládu.

04.Rozpuštěnou čokoládu přelijeme do menší misky nebo zavařovací sklenice a zmražené banány do ní namáčíme. Ihned ozdobíme Duhovkami, nasekanými pistáciemi, nadrcenými lyofilizovanými jahodami nebo drcenými karamelovými sušenkami.

Banány můžete ozdobit třeba i drcenými cornflakes, mini marshmallows, rozpuštěnou bílou nebo růžovou čokoládou, nasekanými vlašskými nebo lískovými oříšky, lyofilizovanými malinami či borůvkami, barevným cukrovým zdobením nebo kokosem.

05.Čokoládu necháme zatuhnout, můžeme je opět krátce vrátit do mrazáku.

Tipy a triky pro rodiče:

06.Do přípravy zapojte svoje děti – mohou si každý banán ozdobit podle sebe.

Pokud chcete sladkost bez cukru, použijte hořkou čokoládu a zdobení typu kokos nebo oříšky.

Výborné jsou i banánové "mininanuky" – ze silnějších koleček banánu na párátkách.

Část čokolády můžete nahradit jogurtovou polevou – pro svěží variantu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo