Pečená vepřová žebra s fenyklem a bílým vínem

play Přehrát video recept
Pečená vepřová žebra s fenyklem a bílým vínem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud máte rádi vepřová žebírka, je tento recept pro vás to pravé! Šéfkuchař Marcel Ihnačák si připravil recept na vepřová žebra v medové marinádě podávaná s restovaným fenyklem. A tentokrát na vaření nebyl sám – asistoval mu jeho host, metalista Miro. Zjistíte, jak žebra správně naporcovat i jak připravit jednoduchou marinádu z medu, bylinek a koření. Zatímco se žebra budou péct na bílém víně, stihnete v klidu připravit přílohu v podobě restovaného fenykl s lahůdkovou cibulkou, citronovou kůrou a bazalkou. Podávat nakonec můžete ještě s lehkým salátkem a několika plátky čerstvého chleba.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × fenykl
  • 1 × masitá vepřová žebra
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × citron (kůra + šťáva)
  • 2 × lžíce med
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bílé suché víno
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • mix listových salátů
  • čerstvá bazalka
  • 1 × chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 691 kJ / 1 121 kcal

Bílkoviny

58,70 g

Tuky

72,90 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

53,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žebírka nakrájíme na kousky, přendáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přilijeme med, přisypeme nasekaný rozmarýn, promícháme a necháme marinovat ideálně do dalšího dne. 

02.Následně žebra přendáme na plech, opepříme, podlijeme vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 90–120 minut. Během celé doby pečení podléváme výpekem. 

03.Cibulku nakrájíme na proužky. Olivy natrháme na menší kousky. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. 

04.Oblanšírovaný fenykl přecedíme, necháme okapat a restujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Promícháme, přidáme olivy, cibulku a máslo a restujeme dozlatova.

05.Listový salát promícháme se zelenou částí lahůdkové cibulky, šťávou z poloviny citronu, olejem, solí a pepřem. Na závěr k salátu přidáme lístky bazalky. 

06.Pečená vepřová žebírka podáváme s fenyklem, listovým salátem a chlebem. Na závěr přelijeme výpekem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo