Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud máte rádi vepřová žebírka, je tento recept pro vás to pravé! Šéfkuchař Marcel Ihnačák si připravil recept na vepřová žebra v medové marinádě podávaná s restovaným fenyklem. A tentokrát na vaření nebyl sám – asistoval mu jeho host, metalista Miro. Zjistíte, jak žebra správně naporcovat i jak připravit jednoduchou marinádu z medu, bylinek a koření. Zatímco se žebra budou péct na bílém víně, stihnete v klidu připravit přílohu v podobě restovaného fenykl s lahůdkovou cibulkou, citronovou kůrou a bazalkou. Podávat nakonec můžete ještě s lehkým salátkem a několika plátky čerstvého chleba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 691 kJ / 1 121 kcal
Bílkoviny
58,70 g
Tuky
72,90 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
53,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Žebírka nakrájíme na kousky, přendáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přilijeme med, přisypeme nasekaný rozmarýn, promícháme a necháme marinovat ideálně do dalšího dne.
02.Následně žebra přendáme na plech, opepříme, podlijeme vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 90–120 minut. Během celé doby pečení podléváme výpekem.
03.Cibulku nakrájíme na proužky. Olivy natrháme na menší kousky. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
04.Oblanšírovaný fenykl přecedíme, necháme okapat a restujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Promícháme, přidáme olivy, cibulku a máslo a restujeme dozlatova.
05.Listový salát promícháme se zelenou částí lahůdkové cibulky, šťávou z poloviny citronu, olejem, solí a pepřem. Na závěr k salátu přidáme lístky bazalky.
06.Pečená vepřová žebírka podáváme s fenyklem, listovým salátem a chlebem. Na závěr přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT