Ovocné špízy s cizrnovo-kakaovou pomazánkou

Ovocné špízy s cizrnovo-kakaovou pomazánkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí lískooříšková pomazánka, která je navíc zdravá? Samozřejmě! Připravte si pomazánku z lískových oříšků a cizrny, která výborně chutná a je zároveň plná bílkovin. V kombinaci s celozrnným toustovým chlebem a libovolným ovocem z ní můžete navíc nachystat jednoduché ovocné špízy, které se skvěle uplatní jako chutná svačinka nebo barevné pohoštění na oslavě.

Tagy

Svačiny

Skutečně zdravá škola

Skutečně zdravá škola

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cizrnovo-kakaová pomazánka:

  • 150 g cizrna
  • 100 g lískové ořechy
  • 60 g kakao
  • 6 × lžíce javorový sirup
  • 200 ml mandlové mléko

Příloha:

  • 1 × jablko
  • 4 × plátek celozrnný toustový chléb
  • 100 g bílé (bezsemenné) hrozny
  • 100 g červené (bezsemenné) hrozny
  • 2 × bluma

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 935 kJ / 463 kcal

Bílkoviny

13,60 g

Tuky

20,00 g

Vláknina

14,50 g

Sůl

0,44 g

Sacharidy

72,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cizrnovo-kakaová pomazánka:

01.Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. Lískové ořechy opražíme v troubě nebo na sucho v pánvi. Necháme vychladnout a zbavíme slupky. 

Lískové ořechy můžete koupit už orestované a téměř bez hnědé slupky a ulehčit si tím práci.

02.Cizrnu nasypeme do výkonného mixéru a rozmixujeme s ořechy, kakaem, javorovým sirupem a mandlovým mlékem. Pomazánku necháme vychladit v lednici.

Na oslazení můžete použít i datlový sirup.

Příloha:

03.Cizrnovo-kakaoovu pomazánku natřeme na celozrnný toustový chléb, přikryjeme druhým plátkem pečiva a nakrájíme na kostičky (1 toust na 9 kostiček). 

04.Na špejli napichujeme různé druhy umytého a na kousky nakrájeného ovoce, které prokládáme kostičkami namazaného toustu. Ideálně použijeme sezónní ovoce.

Místo cizrnovo-kakaové pomazánky můžete použít jakékoliv oříškové máslo smíchané s medem a dochucené skořicí či kakaem.

05.Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo