Nugetky z tofu připravené v horkovzdušné fritéze

play Přehrát video recept
Nugetky z tofu připravené v horkovzdušné fritéze
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na tomto receptu si pochutnají nejenom vegani a vegetariáni! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video na bezmasé nugetky připravované v horkovzdušné fritéze. K jejich přípravě použijete tofu a je jenom na vás, jestli zvolíte přírodní, bylinkové, marinované anebo třeba uzené. Aby byly tofu nugetky krásně křupavé, je dobré je ve fritéze krátce předpéct a poté obalit v mouce, škrobu, směsi koření dle chuti a na závěr v drcených kukuřičných lupínkách. Nakonec vám udělají radost buď jen tak, nebo jako součást hlavního jídla.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 360 g tofu
  • 100 g hladká mouka
  • 1 × lžíce kukuřičná mouka
  • 30 g bramborový škrob
  • 150 g sladká chilli omáčka Kania
  • 1 × lžička mletá paprika
  • 1 × lžička mletý česnek
  • 1 × lžička kari koření
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžíce voda
  • 50 g kukuřičné lupínky
  • rostlinný olej ve spreji

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 618 kJ / 387 kcal

Bílkoviny

18,40 g

Tuky

9,00 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

59,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Tofu nakrájíme na asi 4 cm velké kostky a v horkovzdušné fritéze rozehřáté na 200 °C fritujeme 10 minut.

02.Předpečené kostičky obalíme nejprve ve směsi škrobu, hladké a kukuřičné mouky. Následně v tekuté směsi z chilli omáčky, mleté papriky, mletého česneku, vody, kari, soli, pepře a trochy vody. Nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích.

03.Obalené tofu znovu vrátíme do horkovzdušné fritézy a při 200 °C dopečeme dalších 10–15 minut dokřupava. V půlce pečení kousky obrátíme, aby se propekly rovnoměrně.

04.Podáváme samostatně jako malé občerstvení, případně s přílohou jako hlavní chod.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo