Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Na tomto receptu si pochutnají nejenom vegani a vegetariáni! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video na bezmasé nugetky připravované v horkovzdušné fritéze. K jejich přípravě použijete tofu a je jenom na vás, jestli zvolíte přírodní, bylinkové, marinované anebo třeba uzené. Aby byly tofu nugetky krásně křupavé, je dobré je ve fritéze krátce předpéct a poté obalit v mouce, škrobu, směsi koření dle chuti a na závěr v drcených kukuřičných lupínkách. Nakonec vám udělají radost buď jen tak, nebo jako součást hlavního jídla.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 618 kJ / 387 kcal
Bílkoviny
18,40 g
Tuky
9,00 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
59,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tofu nakrájíme na asi 4 cm velké kostky a v horkovzdušné fritéze rozehřáté na 200 °C fritujeme 10 minut.
02.Předpečené kostičky obalíme nejprve ve směsi škrobu, hladké a kukuřičné mouky. Následně v tekuté směsi z chilli omáčky, mleté papriky, mletého česneku, vody, kari, soli, pepře a trochy vody. Nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
03.Obalené tofu znovu vrátíme do horkovzdušné fritézy a při 200 °C dopečeme dalších 10–15 minut dokřupava. V půlce pečení kousky obrátíme, aby se propekly rovnoměrně.
04.Podáváme samostatně jako malé občerstvení, případně s přílohou jako hlavní chod.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT