Americké brambory z horkovzdušné fritézy

play Přehrát video recept
Americké brambory z horkovzdušné fritézy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí americké brambory jsou jedny z nejlepších, které můžete ochutnat, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na americké brambory (případně hranolky) připravené v horkovzdušné fritéze. Díky tomu, že horkovzdušná fritéza používá ke smažení opravdu jen vzduch a minimální množství tuku, budete potřebovat kromě samotných brambor a lžíce oleje už jenom sůl a koření, kterým budete chtít brambory ochutit. Hodí se například sušený česnek, tymián, oregano, paprika, anebo jednoduše jakékoliv další koření, které máte rádi.

Tagy

Vegan

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • brambory (typ C – moučné)
  • olivový olej
  • sůl
  • sušený česnek
  • sušené oregano
  • sušený tymián
  • mletá pálivá paprika
  • mletá sladká paprika

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory dobře očistíme a omyjeme, ale ideálně neloupeme. Nakrájíme je na měsíčky, které vložíme do studené vody, kde je dobře propláchneme.

Pokud máte čas, nechce brambory ve studené vodě alespoň hodinu odležet. Výsledek pak bude o něco lahodnější.

02.Propláchnuté dílky vyndáme a dobře osušíme. Následně v míse promícháme s trochou oleje, solí, sušeným česnekem a bylinkami.

03.Připravenou směs nasypeme do horkovzdušné fritézy předehřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Poté promícháme, aby se propekly ze všech stran a dopečeme dalších několik minut dozlatova.

04.Pokud brambory neoloupete a nakrájíte je na měsíčky, získáte americké brambory. Oloupané brambory můžete nakrájet na hranolky a díky tomu získat buď silnější „chunk fries“ nebo tenké „french fries“.

05.Hotové domácí americké brambory dochutíme solí a mletou paprikou. Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo s koktejlovou omáčkou či chilli majonézou.

Jak připravit koktejlovou omáčku nebo domácí chilli majonézu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo