Kuchyně
Americká
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Domácí americké brambory jsou jedny z nejlepších, které můžete ochutnat, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na americké brambory (případně hranolky) připravené v horkovzdušné fritéze. Díky tomu, že horkovzdušná fritéza používá ke smažení opravdu jen vzduch a minimální množství tuku, budete potřebovat kromě samotných brambor a lžíce oleje už jenom sůl a koření, kterým budete chtít brambory ochutit. Hodí se například sušený česnek, tymián, oregano, paprika, anebo jednoduše jakékoliv další koření, které máte rádi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory dobře očistíme a omyjeme, ale ideálně neloupeme. Nakrájíme je na měsíčky, které vložíme do studené vody, kde je dobře propláchneme.
Pokud máte čas, nechce brambory ve studené vodě alespoň hodinu odležet. Výsledek pak bude o něco lahodnější.
02.Propláchnuté dílky vyndáme a dobře osušíme. Následně v míse promícháme s trochou oleje, solí, sušeným česnekem a bylinkami.
03.Připravenou směs nasypeme do horkovzdušné fritézy předehřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Poté promícháme, aby se propekly ze všech stran a dopečeme dalších několik minut dozlatova.
04.Pokud brambory neoloupete a nakrájíte je na měsíčky, získáte americké brambory. Oloupané brambory můžete nakrájet na hranolky a díky tomu získat buď silnější „chunk fries“ nebo tenké „french fries“.
05.Hotové domácí americké brambory dochutíme solí a mletou paprikou. Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo s koktejlovou omáčkou či chilli majonézou.
Jak připravit koktejlovou omáčku nebo domácí chilli majonézu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT