Marokánky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Marokánky jsou zcela běžné cukroví, ale skvěle chutnají a jejich příprava je navíc nesmírně jednoduchá. Jak na ně, prozradí šéfkuchař Roman Paulus. Nepotřebujete vlastně nic jiného než připravit na marokánky těsto ze základních surovin, mandlí a kandovaného ovoce. Poté je stačí už jenom upéct a samozřejmě to nejdůležitější – potřít je před podáváním rozteklou čokoládou. Schválně, jestli vydrží až do Vánoc!

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 125 ml plnotučné mléko
  • 120 g krupicový cukr
  • 10 g máslo
  • 10 g hladká mouka
  • 100 g loupané mandle (plátky)
  • 80 g kandovaná citronová kůra
  • 80 g hořká čokoládová poleva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 042 kJ / 488 kcal

Bílkoviny

8,30 g

Tuky

23,64 g

Vláknina

5,89 g

Sůl

0,06 g

Sacharidy

63,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozehřátého hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, máslo a rozmícháme. Vmícháme mouku, přivedeme k varu a mírným varem vaříme 3 minuty.

02.Po provaření přidáme mandle a kandované ovoce, dobře promícháme a necháme částečně vychladnout

03.Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí dvou lžic hromádky, které klademe dále od sebe, protože se při pečení trochu roztečou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 min dozlatova.

04.Po vychladnutí potřeme spodní stranu marokánek rozpuštěnou čokoládou.

Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo