Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Marokánky jsou zcela běžné cukroví, ale skvěle chutnají a jejich příprava je navíc nesmírně jednoduchá. Jak na ně, prozradí šéfkuchař Roman Paulus. Nepotřebujete vlastně nic jiného než připravit na marokánky těsto ze základních surovin, mandlí a kandovaného ovoce. Poté je stačí už jenom upéct a samozřejmě to nejdůležitější – potřít je před podáváním rozteklou čokoládou. Schválně, jestli vydrží až do Vánoc!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 042 kJ / 488 kcal
Bílkoviny
8,30 g
Tuky
23,64 g
Vláknina
5,89 g
Sůl
0,06 g
Sacharidy
63,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, máslo a rozmícháme. Vmícháme mouku, přivedeme k varu a mírným varem vaříme 3 minuty.
02.Po provaření přidáme mandle a kandované ovoce, dobře promícháme a necháme částečně vychladnout
03.Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí dvou lžic hromádky, které klademe dále od sebe, protože se při pečení trochu roztečou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 min dozlatova.
04.Po vychladnutí potřeme spodní stranu marokánek rozpuštěnou čokoládou.
Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT