Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
5 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Dopřejte si mini mazance ve výjimečné kombinaci malinového a pistáciového těsta od naší nové posily Kuchyně Lidlu – cukrářky Mirky van Gils Slavíkové. Nadýchané pečivo s ovocnou svěžestí a lahodnou oříškovou chutí je originální variací na tradiční velikonoční pochoutku. Malá velikost je ideální na sváteční stůl nebo jako jedlý dáreček. Vyzkoušejte tento moderní twist na klasiku a oslaďte si Velikonoce stylově.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 884 kJ / 450 kcal
Bílkoviny
10,70 g
Tuky
11,90 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
76,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy robota nalijeme mléko, přidáme sušené droždí a zamícháme metličkou. Přidáme rozmixované maliny, med, žloutek a semínka z vanilky, zamícháme metličkou, přisypeme mouku a sůl a necháme zadělávat. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto.
Máslo, které vmícháváte do těsta, nesmí být rozpuštěné!
02.Ze zadělaného těsta uděláme bochánek, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
03.Do mísy robota nalijeme mléko, přidáme sušené droždí a zamícháme metličkou. Přidáme špenátovou šťávu, nasekané pistácie, limetkovou kůru, med, žloutek a semínka z vanilky, zamícháme metličkou, přisypeme mouku a sůl a necháme zadělávat. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Ze zadělaného těsta uděláme bochánek, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
04.Z obou těst uděláme na pomoučněném vále malé bochánky o váze 35 g a necháme opět 20 minut kynout. Na každý mini mazanec potřebujeme vždy dva malinové a dva pistáciové bochánky, které rozválíme na prameny asi 12 cm dlouhé. Malinové prameny položíme vodorovně, kolmo k nim pistáciové tak, aby byl nad prvním a pod druhým malinovým. Druhý pistáciový pramen položíme obráceně. Následně zapleteme vždy dva prameny k sobě. Konce zahrneme dolů a upravíme.
Tímto způsobem připravíte i velké mazance.
05.Položíme na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a necháme opět vykynout, až zdvojnásobí objem. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 30 – 35 minut.
06.Med přivedeme k varu a upečené mazance jím pomažeme. Nakonec posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme jedlými květy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT