Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ledvinky se dají připravit velmi podobně jako játra, přesto se s nimi v kuchyni tak často nesetkáváme. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že je to vlastně škoda! Připravil video recept na ledvinky na cibulce, sádle a slanině společně s pálivou papričkou, česnekem a bobkovým listem. Ve videu zjistíte také to, jak celé jídlo oflambovat na brandy. Na závěr stačí už jen přidat vepřový vývar, podusit doměkka a podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 752 kJ / 419 kcal
Bílkoviny
27,70 g
Tuky
27,50 g
Vláknina
0,80 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
4,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ledvinky den předem očistíme a případně namočíme přes noc do mléka.
Jak očistit vepřové ledvinky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Sádlo rozehřejeme v hluboké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Doplníme slaninou na kostky, nasekanou pálivou papričkou, plátky česneku a bobkovými listy. Přidáme na nudličky nakrájené vepřové ledvinky a pár minut opékáme.
03.Osolíme, opepříme, podlijeme brandy a opatrně flambujeme. Když oheň dohoří, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka 15–20 minut.
04.Ke konci dochutíme majoránkou a sekanou petrželí. Podáváme s vařenou rýží nebo čerstvým chlebem.
Jak uvařit rýži se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT