Ledvinky na cibulce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ledvinky se dají připravit velmi podobně jako játra, přesto se s nimi v kuchyni tak často nesetkáváme. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že je to vlastně škoda! Připravil video recept na ledvinky na cibulce, sádle a slanině společně s pálivou papričkou, česnekem a bobkovým listem. Ve videu zjistíte také to, jak celé jídlo oflambovat na brandy. Na závěr stačí už jen přidat vepřový vývar, podusit doměkka a podávat!

Tagy

Zpracování masa

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g vepřové sádlo
  • 200 g cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 1 × pálivá paprička
  • 6 × stroužek česnek
  • 3 × bobkový list
  • 800 g vepřové ledvinky
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml brandy
  • 300 ml vepřový vývar
  • 1 × lžíce sušená majoránka
  • 1 × snítka listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 752 kJ / 419 kcal

Bílkoviny

27,70 g

Tuky

27,50 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

4,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ledvinky den předem očistíme a případně namočíme přes noc do mléka.

Jak očistit vepřové ledvinky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Sádlo rozehřejeme v hluboké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Doplníme slaninou na kostky, nasekanou pálivou papričkou, plátky česneku a bobkovými listy. Přidáme na nudličky nakrájené vepřové ledvinky a pár minut opékáme.

03.Osolíme, opepříme, podlijeme brandy a opatrně flambujeme. Když oheň dohoří, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka 15–20 minut.

04.Ke konci dochutíme majoránkou a sekanou petrželí. Podáváme s vařenou rýží nebo čerstvým chlebem.

Jak uvařit rýži se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo