Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte nový recept na vánočního kapra? Navštivte naše stránky a vyzkoušejte recept podle Marcela Ihnačáka!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 598 kJ / 621 kcal
Bílkoviny
48,90 g
Tuky
34,10 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
29,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Filety stáhneme z kůže a rozkrájíme na 4 porce. Osolíme, opepříme a každý zabalíme do 2 plátků sušené šunky. Takto připraveného kapra opečeme v rozpálené pánvi na mírném ohni na slunečnicovém oleji dozlatova. Před dokončením přidáme ke kaprovi do pánve máslo a šťávu z omytého citronu, které vytvoří omáčku.
02.Očištěnou mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. V pánvi s trochou oleje krátce orestujeme červenou cibuli nasekanou nadrobno, přidáme předvařenou zeleninu a opékáme dozlatova. Osolíme, opepříme a před dokončením přidáme na pánev nasekanou čerstvou petrželku.
03.Ve větší misce metličkou rozmícháme žloutky, za stálého šlehání pomalu přiléváme olej (asi 200 ml) a šleháme, až majonéza zhoustne. Osolíme, opepříme a zakápneme bílým vinným octem.
04.Kapra podáváme přelitého omáčkou z pánve s restovaným zeleninovým salátem a domácí majonézou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT