Kapr se zeleninovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte nový recept na vánočního kapra? Navštivte naše stránky a vyzkoušejte recept podle Marcela Ihnačáka!

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g filetů z kapra
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g šunky sušené vzduchem Dulano Selection
  • slunečnicový olej Promienna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • 200 g brambor
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 4 × žloutky
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 598 kJ / 621 kcal

Bílkoviny

48,90 g

Tuky

34,10 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

29,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kapr v sušené šunce

01.Filety stáhneme z kůže a rozkrájíme na 4 porce. Osolíme, opepříme a každý zabalíme do 2 plátků sušené šunky. Takto připraveného kapra opečeme v rozpálené pánvi na mírném ohni na slunečnicovém oleji dozlatova. Před dokončením přidáme ke kaprovi do pánve máslo a šťávu z omytého citronu, které vytvoří omáčku.

Zeleninový salát

02.Očištěnou mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. V pánvi s trochou oleje krátce orestujeme červenou cibuli nasekanou nadrobno, přidáme předvařenou zeleninu a opékáme dozlatova. Osolíme, opepříme a před dokončením přidáme na pánev nasekanou čerstvou petrželku.

Domácí majonéza

03.Ve větší misce metličkou rozmícháme žloutky, za stálého šlehání pomalu přiléváme olej (asi 200 ml) a šleháme, až majonéza zhoustne. Osolíme, opepříme a zakápneme bílým vinným octem.

Servírování

04.Kapra podáváme přelitého omáčkou z pánve s restovaným zeleninovým salátem a domácí majonézou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo