Jin jang koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

V Asijském týdnu připravila Markéta Krajčovičová moučník v asijském stylu. Recept na koláč jin jang najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 300 g máslových sušenek Sondey
  • 150 g másla Pilos
  • 100 g květového medu Confeira

Náplň

  • 500 g tučného tvarohu Pilos
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 100 g cukru moučka Castello
  • 3 × vejce „M“
  • 1 × pudink s vanilkovou příchutí
  • 1 × pudink s čokoládovou příchutí

Koláč

  • 70 g sezamové tyčinky Eridanous
  • 1 × lžička holandského kakaa na pečení Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 746 kJ / 656 kcal

Bílkoviny

14,70 g

Tuky

38,20 g

Vláknina

2,00 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

63,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Máslové sušenky rozdrtíme na menší kousky, přilijeme rozpuštěné máslo a 100 g medu a smícháme. Těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem, lžící zatlačíme a vytvoříme okraje.

Náplň

02.V robotu smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vejce. Vzniklý krém rozdělíme na 2 části, do jedné vmícháme vanilkový a do druhé čokoládový pudinkový prášek. Náplně přendáme do sáčků a na připravený korpus nakreslíme motiv jin a jang. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35 minut.

Koláč

03.Upečený koláč necháme trochu vychladnout a potřeme 90 g medu. Sezamovou tyčinku pokrájíme na menší kousky a smícháme s 60 g medu. Rozdělíme na 2 části, do jedné přisypeme kakao a vytvoříme tečky typické pro symbol jin a jang.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo